LKQ ELIT

Bosch презентував в Україні діагностичний сканер нового покоління KTS 590

9 листопада 2016

Компанія Bosch презентувала в Україні сканер нового покоління для діагностики ЕБУ – KTS 590, який нещодавно демонструвався на виставці «Автомеханіка-2016». Крім усіх наявних стандартних протоколів, нове покоління сканерів KTS підтримують найсучасніші автомобільні технології, засновані на Ethernet-підключенні (наприклад, DoIP). Без цього протоколу неможливе використання спеціальних функцій, таких як ініціалізації або калібрування компонентів на деяких нових моделях автомобілів. Автовиробники вже сьогодні оснащують свою продукцію протоколами Ethernet (наприклад, Volvo XC90), і діагностика таких моделей можлива тільки із застосуванням сканерів нового покоління. Програмне забезпечення ESI [tronic] 2.0 автоматично визначає, коли слід активувати цей протокол.

До того ж, нове покоління тестерів KTS підтримує роботу по протоколу Euro 5 Pass-through (J-1534), дозволяючи підключатися до технологічних веб-порталів автовиробників при програмуванні блоків управління двигуном. Це надає можливість використовувати сканер KTS 590 для роботи із дилерським програмним забезпеченням. Більше того, нова модель сканера дозволяє швидше проводити діагностику завдяки збільшенню пам’яті та підтримці одночасного підключення через різні лінії до кількох блоків управління.

Новий сканер зворотно сумісний з попередніми системами, що дозволяє використовувати його спільно з обладнанням, яким СТО наразі оснащена.

Використання нового діагностичного сканера KTS 590 дозволяє отримати до трьох підключень із шиною CAN і до трьох з’єднань із шиною K-line. Завдяки цьому вдалося організувати підтримку особливих вимог, що пред’являються автовиробниками до діагностичних приладів. Із застосуванням сканера KTS 590 діагностика може проводитися як із використанням програмного забезпечення ESI[tronic] 2.0 від Bosch, так і за допомогою порталу автовиробника. KTS 590 вирізняється потужною комп’ютерною платформою з 1 гігабайтом оперативної пам’яті та 512 мегабайтами програмної пам’яті, які можна розширювати. До того ж, KTS 590 оснащений цифровим мультиметром із роздільною здатністю до 100 кГц, може працювати у режимі осцилографа із роздільною здатністю 20 МВ / с (МВ = мільйон вимірювань). Підтримує роз’єми Easy connect та інші спеціалізовані роз’єми Bosch, а також бездротове з’єднання з комп’ютером через Bluetooth.
Завдяки оновленій апаратній базі KTS 590 готовий до роботи у складі об’єднаних інформаційних систем для СТО, які зараз активно розробляються і впроваджуватимуться у найближчому майбутньому. У такий спосіб діагностика проводиться швидше й економічніше.