LKQ ELIT

Mercedes-Benz і Bosch запустили повністю автоматичну парковку

12 серпня 2019

Технологія безпілотних автомобілів 4-го рівня вперше введена в експлуатацію. Поки що, правда, не на дорогах загального користування, а в будівлі фірмового музею Mercedes-Benz.

Проект безпілотного паркування автомобілів Automated Valet Parking  розробили дві компанії Mercedes-Benz і Bosch ще в 2015 році. Влітку 2017 року він почав працювати в тестовому режимі у будівлі фірмового музею Mercedes-Benz в Штутгарті. Минулого року сервіс був відкритий для відвідувачів, щоправда з водієм для підстраховки. І ось, нарешті, влітку 2019 року його запустили в повністю автономному режимі.

Автоматична парковка працює так. Автомобіль заїжджає на спеціальне місце на в’їзді. Після цього водій через додаток у смартфоні запускає сервіс. Після цього він довіряє свій автомобіль розумній системі автономного керування, яка за допомогою сенсорів і камер дозволяє безпечно доставити його до місця стоянки. При цьому машина може вільно пересуватися по всій територія паркінгу, заїжджаючи на інші рівні.

Залишається відкритим питання, з якими саме автомобілями буде доступний новий автоматичний парк-сервіс. Поки що, як видно з відеороликів – це спеціально підготовлені автомобілі Mercedes-Benz, які на початку руху в автономному режимі, без водія підморгують світлодіодними вогнями бірюзового кольору.