LKQ ELIT

Як вберегти трансмісію автомобіля від поломок?

4 листопада 2019

З’ясовано, як слід поводитися за кермом, щоб потім не довелося ремонтувати коробку передач авто

Перш за все, потрібно стежити за рівнем трансмісійної оливи і не забувати її вчасно замінювати.

Варто відзначити, що МКПП влаштована значно простіше ніж «автомат», адже даний тип трансмісії не вимагає спеціальних гідравлічних рідин для гідротрансформатора, а значить менш схильний до поломок. Для збільшення ресурсу механічної коробки передач не слід довго натискати на педаль зчеплення, а при русі в заторах, легке натиснення на педаль перевантажує вижимний підшипник, що може привести до його поломки. Також не слід тримати руку на важелі перемикання швидкостей, адже це призводить до швидкого зносу вилки.

Незважаючи на зручність використання АКПП, це складний пристрій, який значно більше піддається ризику поломки. Для збільшення ресурсу «автомату» слід користуватися деякими нехитрими правилами. Перш за все, даний тип трансмісії вимагає акуратного і плавного використання. Також не рекомендується починати рух, якщо мастило в коробці не встигло прогрітися, адже це часто призводить до поломок.

Під час нетривалих поїздок на машині з АКПП рекомендується рухатися плавно і уникати частого натискання на педаль гальма. Під час буксирування в якості тягача також рухатися на авто найбільш плавно, а головне без ривків. Даний тип трансмісії більше призначений для використання в місті. Якщо авто загрузне в заметі або грунті не можна тиснути на газ, адже це може «вбити» коробку в найкоротші терміни. Фахівці рекомендують підкласти під колеса дерево або інші матеріали і акуратно виїхати з пастки.

Рекомендується буксирувати автомобіль з АКПП на відстань не більше 30 кілометрів при швидкості до 30 км/год, а відновлювати рух слід не менше ніж через 30 хвилин.