LKQ ELIT

100 років KYB

2 грудня 2019

Гідравліка: це було в нашому ДНК протягом 100 років

100 років тому, в листопаді 1919 року, почалася подорож KYB. Широ Каяба був обдарованим студентом, який отримав місце в престижному університеті Васеда в Токіо, вступивши на інженерно-технічний факультет. Однак через рік він розчарувався, натомість вирішивши витратити значно більше часу на власні дослідження. Заявляючи, що його курс «виснажливий урок, заснований на незламній версії минулого», Каяба заявив: «Я хочу працювати вільно, грунтуючись на дусі, натхненні і цікавості, з якими я народився». Після цього Каяба покинув університет, повністю занурившись в свої дослідження.

Вже маючи патенти на свої незалежні дослідження, Каяба отримав життєво важливе фінансування від відомого бізнесмена, який часто допомагав багатообіцяючим студентам університету Васеда. 19 листопада - го 1919 року 21-річний Shiro Kayaba відкрив дослідний центр Kayaba (30 дослідників). Попередник KYB народився, і наша подорож почалася.

 

Дослідницький центр і сам Каяба швидко привернули увагу японського флоту. Він відкидав їх аванси, вважаючи за краще залишатися в його Центрі, поки не стався Великий землетрус в Канто 1923 року. Трагічно загинули більше 140 000 чоловік, землетрус силою 7,9 бала стався під час обідньої перерви, коли люди готували їжу, в результаті виникли пожежі по всьому району. Дослідницький центр Каяба згорів дотла. У Каяби не було вибору, окрім як працювати на військово-морський флот Японії, де його досвід в області гідравліки дозволить йому розробити гідравлічне обладнання для посадки і зльоту з дистанційним управлінням на авіаносцях, а також гідравліку для шасі літака, щоб зменшити удар посадки.

У березні 1930 року Каяба відвідав британський інженер, який приїхав, щоб врегулювати питання з японським патентним відомством про гідравлічному шасі, яке він спроектував. Побачивши чудовий дизайн Kayaba, британський інженер відмовився від свого власного запланованого шасі і поширив чутки про Kayaba. Замовлення наповнили з усього світу. Це в поєднанні з іншим винаходом Kayaba, що дозволяє літакам злітати з коротких злітно-посадкових смуг через гористу місцевість Японії, дало Kayaba достатньо коштів, щоб відірватися від військово-морського флоту і створити в 1935 році Kayaba Manufacturing Co., компанію, яку ми сьогодні знаємо як KYB.

Дух і філософія Широ Каяби, поряд з його новаторськими дослідженнями і винаходами, живе в процесі розробки і виробництва KYB сьогодні, через 100 років. KYB є постачальником оригінального обладнання приблизно для 1 з 5 автомобілів по всьому світу, виробляючи більше 1 мільйона продуктів в тиждень.

«Ніщо не буває повним. Унікальна здатність людства до досягнення прогресу полягає в постійному прагненні до більш високого рівня досконалості, яке служить основою для розвитку як компанії, так і людського суспільства », - Широ Каяба.