LKQ ELIT

Найбезпечніший електромобіль

16 грудня 2019

Tesla чи Porsche: стали відомі переможці краш-тесту Euro NCAP

Європейська організація Euro NCAP провела серію краш-тестів, в рамках яких випробувала й електромобілі, серед яких був новий Porsche Taycan і вже добре відома Tesla Model X.

Абсолютним рекордсменом серед всіх протестованих в цей раз автомобілів став каліфорнійський кросовер Tesla Model X.

За безпеку водія або дорослого пасажира Model X отримав 98%. Кращий результат вдавалося досягти тільки Mazda CX-30 — у середині жовтня цей автомобіль отримав 99%, що стало найвищою оцінкою в історії EuroNCAP.

А ось у першої електричної моделі Porsche, седана Taycan результати виявилися гіршими. Безпеку водія і переднього пасажира експерти EuroNCAP оцінили лише у 85%, а захист пасажира-дитини — 83%.

За правилами організації, краш-тест на фронтальний удар зі зміщенням проводиться на швидкості 64 кілометри в годину, а в якості перешкоди використовують деформований об’єкт з перекриттям 40 %.

Крім того, експерти розбивають автомобіль на швидкості 50 кілометрів на годину з 100 % перекриттям, перевіряють безпеку під час бокового удару на швидкості 50 кілометрів на годину і удару об «стовп» на швидкості 20 кілометрів на годину.

Джерело: UkrMedia