LKQ ELIT

Запобіжні заходи проти викрадення автомобіля

2 березня 2020

У МВС розкрили, як не стати жертвою автокрадіїв

Міністерство внутрішніх справ України повідомило водіям, як не стати жертвою автокрадіїв. Інформацію оприлюднили у прес-службі відомства.

«Крадіжка з автомобіля – досить поширене явище та часто відбувається через беспечність самих власників. Зазвичай, зловмисники діють вночі, і лише вранці громадяни виявляють пошкодження автомобіля й відсутність у ньому своїх речей. Ми приготували для вас кілька порад, як не стати жертвою автокрадіїв.

Не залишайте цінні речі в салоні автомобіля

Задля зменшення ризику стати жертвою зловмисників, не залишайте сумки, телефони, реєстратори та інші цінні речі всередині автомобіля. Найгірше, що ви можете зробити для власного авто – привернути увагу нечесних на руку осіб, залишивши в салоні цінні речі.

Зачиняйте авто на замок та не залишайте ключі в замку запалювання

Зачиняти машину потрібно завжди, а не тільки коли ви йдете надовго у справах. Навіть на заправках, шиномонтажах, а особливо тоді, коли ви зупинились, щоб зайти в магазин. Також пам'ятайте найпростішу схему зловмисників, яка побудована на відволіканні водія. У той час коли один відволікає водія, розмовою чи проханням допомогти, його напарник швидко відчиняє задні двері та забирає з салону цінні речі.

Обирайте правильні паркувальні місця

У нічний час найкраще залишати свій автомобіль в гаражі чи на стоянці з цілодобовою охороною, якщо це не можливо, тоді варто підшукати освітлену ділянку в зоні дії камер відеоспостережень.

Встановіть надійну сигналізацію

У більшості сучасних автівок стоїть штатна сигналізація, яку вже навчились відмикати більшість автокрадіїв. А от електронна сигналізація, доповнена додатковими механічними засобами захисту, створить суттєві перешкоди зловмиснику для швидкого заволодіння вашими речами чи навіть автомобілем.

Пам’ятайте, цілісність ваших речей залежить, у першу чергу, від вас самих – вашої обережності та уважності. А якщо ви будете дотримуватися цих простих та корисних рекомендацій, то зможете убезпечити свою автівку від рук зловмисників», — йдеться у повідомленні.

Джерело: sud.ua