LKQ ELIT

Автомобіль року 2020

10 березня 2020

Список претендентів вже готовий, Kia чи Mazda?

У світі налічується кілька великих автомобільних премій та конкурсів. Однак найбільш значущим вважається конкурс "Всесвітній автомобіль року", який проходить щорічно, починаючи з 2005 року. Цього року переможця оголосять 8 квітня в рамках церемонії відкриття автосалону в Нью-Йорку.Зараз же стали відомі фіналісти міжнародної премії в кожній з п'яти категорій. Їх визначало експертне журі, яке складається з 86 провідних автомобільних журналістів з більш ніж 20 країн світу.

У числі претендентів на титул кращого автомобіля в світі змагатимуться: Позашляховик Kia Telluride, кросовер Mazda CX-30 і компактна Mazda 3.

За головний приз в номінації "Кращий міський автомобіль року" зійдуться електричні Kia Soul і Mini, а також компактний кросовер Volkswagen T-Cross.

Завоювати перемогу в категорії "Кращий автомобіль преміум-класу" спробують Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 і Porsche Taycan.

Дуже цікаво в цьому році виглядає номінація "Кращий спорткар". У якості претендентів на перемогу в неї увійшло відразу три представники марки Porsche: 718 Boxster Spyder / Cayman GT4, Taycan і 911.

Також журі назвало номінантів на перемогу в категорії "Кращий дизайн". Найкрасивішим авто прагнуть називатися Mazda3, Peugeot 208 і електромобіль Porsche Taycan.

Джерело: autocentre.ua