LKQ ELIT

Без керма і гальм

10 липня 2020

Цього року Tesla очікує отримати базовий функціонал для нових авто

Виконавчий директор американської автомобільної компанії Tesla Ілон Маск анонсував створення автомобілів п'ятого рівня автоматизації керування. Про це повідомляє Reuters.

"Tesla Inc (TSLA.O) ) "дуже близька" до досягнення технології автономного водіння 5-го рівня. Я надзвичайно впевнений, що рівень 5 або по суті повна автономія відбудеться, і я думаю, що це відбудеться дуже швидко", - заявив Ілон Маск. 

Як зазначається, п'ятий рівень передбачає відсутність керма, педалей для прискорення та гальмування. За словами власника компанії Маска, цього року Tesla очікує отримати базовий функціонал для "рівня 5". 

До слова, виробники автомобілів і технологічні компанії, серед яких Alphabet Inc., Waymo та Uber Technologies, також інвестують мільярди доларів у розвиток автономних машин. Однак, інсайдери галузі запевнили, що для вдосконалення технології та довіри покупців потрібно ще багато часу.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск заявляв, що за необхідності американська компанія Tesla може почати виробляти апарати штучної вентиляції легенів на своїх заводах через пандемію коронавірусу в світі. 

Джерело: zik.ua