LKQ ELIT

Nipparts вражає надійністю комплектів зчеплення

11 жовтня 2021

Запчастини під брендом Nipparts зробили собі ім'я, коли в Європі почали набирати популярність японські автомобілі. Сьогодні повний перелік деталей Nipparts значно ширший і в асортименті «ЕЛІТ-Україна» цей бренд представлений більш ніж в 16-ти товарних групах. Сьогодні розглядаємо деталі зчеплення.

Зчеплення – це фрикційна пластина, затиснута між маховиком і напірною пластиною. Велика дискова пружина, звана діафрагмовою пружиною (корзина зчеплення), штовхає притискну пластину до маховика. Коли водій вимикає зчеплення, важіль штовхає центр пружини діафрагми, поки вона не звільнить пластину зчеплення. Підшипник між важелем і діафрагмовою пружиною сприяє контакту з нерухомим важелем і пружиною зчеплення, що обертається.

Зчеплення з роками стали високотехнологічними деталями. Пластина зчеплення зазвичай складається з двох фрикційних кілець, приєднаних до сталевої несучої пластини. Несуча пластина підвішена до опорної плити за допомогою пружин, що гасять вібрацію, які забезпечують плавне зачеплення муфти та гасять вібрації маховика.

Комплект зчеплення складається з: диску зчеплення, натискного підшипника, корзини зчеплення. Мембранна пружина обертається на заклепках у корпусі і штовхає диск до маховика, до якого прикручений корпус. Оскільки мембранна пружина не може передавати радіальні сили, притискна пластина з'єднана з корпусом за допомогою тяг, що зазвичай складаються з плоских пружинних сталевих смуг.

Зчеплення приймає на себе максимальне навантаження за період експлуатації. Система приймає на себе удари, високі температури від тертя, до того ж, з часом приходить втома металу від вібрацій та безперервної роботи. Якщо матеріал зчеплення зношений, діафрагмова пружина також зазвичай втрачає міцність та пружність, а натискний підшипник зчеплення також зношується. Зазвичай для того, щоб отримати доступ до диску зчеплення, необхідно зняти коробку передач і повністю демонтувати муфту. Тому, вкрай важливою є заміна всіх зношуваних деталей за один раз, адже подібний сервіс вимагає чимало ресурсу. Ось чому Nipparts пропонує повні комплекти зчеплення, що містять усі частини, необхідні для повного професійного ремонту зчеплення.

Деталі зчеплення Nipparts виготовлені з найкращого фрикційного матеріалу і виготовляються відповідно до стандартів та специфікацій OE, щоб гарантувати бездоганну роботу та тривалий термін служби.

  • Усі деталі для професійного ремонту зчеплення в одному комплекті
  • Високоякісний фрикційний матеріал
  • Високоякісна сталь і пружина з діафрагмою
  • Виготовлено за специфікацією OE
  • Відповідність якості ОЕ

«ЕЛІТ-Україна» має в наявності найширший асортимент запчастин Nipparts. Він доступний як на Центральному складі в Києві, так і на складах будь-якої з 44-х філій. З кожним роком кількість артикулів в асортименті суттєво збільшується, а у порівнянні з іншими компаніями на ринку, поточна наявність запчастин у «ЕЛІТ-Україна» більша, як мінімум, удвічі!