LKQ ELIT

Увага! Важливі зміни в асортименті антифризів STARLINE та XT

29 жовтня 2021

Шановні клієнти,

Корпорація «LKQ Europe», в яку входить компанія «ЕЛІТ-Україна», в минулому році прийняла стратегічне рішення по закриттю торгової марки XT, і продовження розвитку та вдосконаленню торгової марки STARLINE.

За цей рік в нашому асортименті було плавно введено багато дублюючих позицій XT під ТМ «STARLINE», які з часом стануть основними в асортименті.

Більш раптово цей перехід відбувся в антифризах та зимових омивачах.

Починаючи з цього осінньо-зимового сезону в асортименті антифризів відбуваються наступні зміни:

В даній зміні артикулів, кардинально нічого не змінюється в самому продукті ( його склад і технічні характеристики ), окрім этикетки – була XT,а стала STARLINE. Виробляється даний продукт, як і останні 2 роки на потужностях словацького виробництва Elastik.

STARLINE СЕРІЇ «G» (МоноЕтиленГліколь + Гліцерин)

Причина: Втрата доцільності продукту.

Історія. В 2016 році, коли економічна ситуація в країні не була стабільною і ціни на основну базу антифризу – моноетиленгліколь стрибали то вгору то вниз, було вирішено запустити у продаж більш дешевий аналог класичного 100% етиленгліколевого продукту XT. І так у асортименті з’явився антифриз гібрид з додаванням гліцерину в співвідношенні «50 на 50». Враховуючи, що гліцерин на той час був дешевший у половину, а то навіть і більше, то такий гібридний продукт був дешевший на 25-30% і саме головне, що в експлуатаційних властивостях він майже не поступався дорожчому варіанту. Враховуючи, ще той фактор, що курс гривні тоді ще стрімко летів з позначки 9 до позначки 27 Гривень за Євро, то такий крок дав змоги клієнтам, хоч якось протриматись в ті нестабільні роки.

Актуальна ситуація. На сьогодні ціна на гліцерин і моноетиленгліколь (МЕГ) вирівнялася, а іноді навіть МЕГ дешевший за гліцерин. Перевага давно нівелювалася і зараз цінової вигоди в аналогічному продукті вже немає, а іноді від дорожчий за стандартний варіант. Тому «ЕЛІТ-Україна» вирішила призупинити закупівлю цього продукту, бо враховуючі нові закупівельні ціни, цей продукт стане дорожчим за існуючі 100% етиленгліколеві продукти.