LKQ ELIT

Ідеальне гальмування разом з Nipparts

22 листопада 2021

Запчастини під брендом Nipparts зробили собі ім'я, коли в Європі почали набирати популярність японські автомобілі. Сьогодні повний перелік деталей Nipparts знатно ширше і в асортименті ELIT цей бренд представлений більш ніж в 16-ти товарних групах. Наразі розглянемо деталі гальмівної системи, які є результатом більш ніж 30-ти річного досвіду у сфері дослідження процесів тертя.

Гальмівні диски

Гальмівні диски — це деталі, які піддаються впливу високої температури. Разом з колодками вони забезпечують тертя для перетворення кінетичної енергії (швидкості) автомобіля в процес гальмування.

  • Точність виготовлення та відповідність форми є важливими характеристиками конструкції гальмівного диска.
  • Гальмівні диски повинні бути ідеально збалансовані, щоб запобігти вібрації, адже навіть найменша нерівність на поверхні диска може спричинити сильні вібрації при гальмуванні.
  • Гальмівні диски Nipparts відповідають, а іноді навіть перевершують найсуворіші вимоги щодо однорідності матеріалу, характеристик, розмірів та адаптації сталі.

Гальмівні колодки

Гальмівні колодки NIPPARTS не містять важких металів, що є важливим для навколишнього середовища. Всі вироби мають корозійностійке покриття для запобігання передчасного зносу. Гальмівні колодки Nipparts забезпечують безпечне та надійне гальмування за будь-яких умов водіння. Також вони легко монтуються і укомплектовані всім необхідним, що потрібно для встановлення. Всі деталі відповідають стандартам ECE R90, а їхню обробку та якість можна порівняти з характеристиками деталей відомих брендів.

Барабанні гальма

У барабанних гальмах фрикційний матеріал приклеюється або накладається до гальмівної колодки, яка складається із зігнутої прижимної пластини і перпендикулярної підсилюючої пластини. Під час гальмування колодка притискається до внутрішньої сторони барабана, створюючи тертя між покриттям і барабаном. Саме тому, якість фрикційного матеріалу має вирішальне значення, адже високі температури можуть призвести до пошкодження барабана та матеріалу покриття, що в свою чергу призведе до постійного послаблення сили тертя. Барабанні гальмівні колодки Nipparts виготовлені з надійних фрикційних матеріалів, які забезпечують відмінну теплопередачу до барабана.

Гальмівні циліндри

Типовий гальмівний циліндр складається із сталевої труби з двома поршнями, встановленими всередині один проти одного. Поршні рухаються назовні до тих пір, поки гальмівна колодка не торкнеться барабана. Оскільки два поршні ділять один і той же отвір, вони підлягають однаковому тиску рідини і розвивають однакову силу. Гумове ущільнення на кожному поршні забезпечує тиск і запобігає витоку. Пилозахисне ущільнення на обох кінцях циліндра захищає поршні від потрапляння бруду.

Деталі гальмівної системи Nipparts гарантують:

  • Ефективне гальмування і низький рівень шуму;
  • Якісний фрикційний матеріал в поєднанні з високотехнологічним виробництвом;
  • Широкий асортимент для автомобілів азіатського виробництва.

«ЕЛІТ-Україна» має в наявності найширший асортимент запчастин Nipparts. Він доступний як на Центральному складі в Києві, так і на складах будь-якої з 44-х філій. З кожним роком кількість артикулів в асортименті суттєво збільшується, а у порівнянні з іншими компаніями на ринку, поточна наявність запчастин у «ЕЛІТ-Україна» більша, як мінімум, удвічі.