LKQ ELIT

Toyota братиме гроші за дистанційний запуск мотора

17 грудня 2021

Сигналізація з функцією автозапуску перетвориться на опцію, яка вимагатиме платної підписки на неї. Перший крок до цього вже зробила марка Toyota, при цьому багато власників різних моделей японського бренду ще не знають, що пакет опцій під назвою Toyota Remote Connect став обмеженим за терміном дії ще з 2018 року.

Перші дані про це з’явилися на популярному американському форумі Reddit. Користувачі «тойотівського» порталу довго сперечалися між собою про формулювання в рекламних матеріалах компанії Toyota. Тепер же японський автовиробник офіційно підтвердив виданню The Drive: функціонування дистанційного запуску двигуна з ключа виявилося обмеженим терміном дії підписки на цю опцію.

Комплект Toyota Remote Connect включає безкоштовний пробний період, після закінчення якого потрібно буде оформити платну підписку або відмовитися від ряду функцій машини. Зокрема, власники автомобілів з аудіосистемою Audio Plus можуть скористатися дистанційним запуском протягом 3 роки з моменту покупки, а для власників машин з медіасистемою Premium Audio безкоштовний період збільшили до 10 років.

Після закінчення зазначеного терміну за можливість запускати двигун на відстані потрібно буде платити або 8 доларів щомісяця, або 80 доларів щорічно. Незважаючи на те, що термін в 10 років здається достатнім, згідно з дослідженням iSeeCars, середній власник користується своєю машиною 8,4 роки, а у компанії Toyota середній термін перебування автомобіля в одних руках ще більше і становить 9 років, так що новий власник авто японської марки може мати справу з необхідністю оплачувати звичну функцію.

Як зазначає видання The Drive, марка Toyota стала першим автовиробником, який планує брати плату за використання можливості, яка не вимагає додаткового обладнання та може безпосередньо зв’язуватися з машиною через радіочастоту, без застосування стільникових мереж або мобільного додатка для смартфона.

Джерело: mmr.net.ua