LKQ ELIT

Sony займеться розробкою серійних автомобілів

6 січня 2022

Японський виробник електроніки заявив, що створить новий автомобільний підрозділ для виходу на ринок електрокарів

Виробник електроніки Sony оголосив плани вийти на ринок електричних автомобілів. Таку заяву компанія зробила в рамках виставки CES в американському Лас-Вегасі.

Поки що відомо, що навесні 2022 року японська фірма заснує новий підрозділ Sony Mobility, який займеться розробкою власних електромобілів. У результаті з ними Sony розраховує вийти на ринок, проте термінів і детальніших планів у компанії поки не називають.

При цьому на виставці споживчої електроніки CES був представлений концепт-кар під назвою Sony Vision-S 02, що є великим електричним кросовером з салоном для семи осіб. Кросовер довжиною 4,9 метра успадкував дизайн у седана Sony Vision-S 01, представленого на CES два роки тому – у січні 2020-го.

На кожній осі кросовера встановлено по електричному агрегату, кожен з яких видає по 200 кВт (272 к.с.). Передбачається, що електромобіль здатний набирати сотню з місця менш ніж за 5 сек., а його максимальна швидкість обмежена на позначці 180 км на годину.

Раніше в Sony заявляли, що компанія поки що не має планів з випуску власних автомобілів. Японці говорили, що розглядають свої машини як експериментальні майданчики для демонстрації нових технологій та подальших досліджень.

Джерело: mmr.net.ua