LKQ ELIT

В Україні автомобілісти знову отримуватимуть штрафи з дорожніх камер

21 квітня 2022

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що поліція наразі підвищує контроль за дотриманням водіями правил дорожнього руху й відповів на питання, чи працюють камери автофіксації порушень ПДР під час воєнного стану.

“Ми вже говорили неодноразово – ми повертаємося до контролю за дотриманням правил безпеки дорожнього руху. І навіть до підвищеного контролю. Відзначаються ДТП з потерпілими та загиблими, які ми реєструємо, і які пов’язані з нехтуванням ПДР. Багато хто під час режиму воєнного стану чомусь вирішив, що правила дорожнього руху не діють і можна їздити як заманеться. Насправді це не так. Ми будемо притягувати до відповідальності й проявляти жорстку позицію”, – наголосив Олексій Білошицький.

Він також спростував чутки про те, що в умовах воєнного стану камери автоматичної фіксації порушень ПДР не працюють: “Камери контролю швидкості наразі можуть фіксувати правопорушення і хочу нагадати, що час винесення постанови може бути до 60 діб. Тому деякі правопорушення можуть бути опрацьовані пізніше”.

Джерело: mmr.net.ua