LKQ ELIT

Генератори Bosch офіційно визнані ЄС еко-інноваційними

17 грудня 2015

У сучасному світі дискусії щодо збільшення економічності та екологічності транспортних засобів точаться доволі часто. Особливо гостро обговорюються питання про скорочення викидів вуглекислого газу. Компанія Bosch не стоїть осторонь і вже котрий рік займається розробкою інноваційних еко-технологій. Більше того, Bosch є нині єдиним виробником, який пропонує ринку три еко-інновації, що відповідають усім євростандартам, – навігаційну систему управління акумулятором та дві еко-технології генераторів – HED та SAR.

Генератори Bosch серії Efficiency Line з високоефективними діодами (HED) та синхронним випрямленням (SAR) добре зарекомендували себе на території Євросоюзу, де діють чіткі вимоги Єврокомісії щодо скорочення викидів парникових газів. Еко-інноваційними Європейський союз називає лише екологічно чисті технології, і у 2015 році ЄС офіційно визнав такими HED і SAR технології Bosch.

До 77% КПД та мінус 2% викидів CO

Генератори серії Efficiency Line були розроблені спеціально для транспортних засобів, що вимагають більшої кількості електроенергії. У серійне виробництво перші моделі надійшли у 2011 році. Завдяки використанню додаткових діодів та вдосконаленню електросхеми, розробники Bosch змогли довести ККД генераторів серії EL до 77%. Іншими словами, моделі потребують меншої кількості механічної енергії для вироблення тієї ж електричної потужності. Це дозволяє в реальних умовах руху скоротити витрату палива, а отже – і викиди CO₂, на цілих 2%.

У нових генераторах батарея ефективно заряджається навіть у режимі холостого ходу, тому вони – ідеальне доповнення до системи «старт-стоп». Комбінація генератора Bosch серії EL та системи «старт-стоп» зменшує споживання пального та викиди CO₂ у міському режимі руху на 10%.

Генератори Bosch: фокус на майбутнє

Згідно з прийнятими європейськими нормами, у 2021 році середня величина викидів CO₂ для нових автомобілів повинна бути 95 г на кілометр, що дорівнює витраті палива у межах 4 літрів на 100 кілометрів. Для порівняння, у 2013 році ця величина – 132,9 г на кілометр. Для автовиробників важливий кожен грам викидів CO₂, щоб не було перевищення ліміту.

Інтелектуальне регулювання генераторів допомагає ще більше скоротити витрату палива та кількість викидів CO₂в режимі холостого ходу, при русі за інерцією чи гальмуванні. Для цього потрібна інтелектуальна система управління генератором з аналоговим або цифровим інтерфейсом, така як локальна мережа LIN (Local Interconnected Network). До того ж, генератори можуть встановлюватися у будь-яких точках моторного відсіку, адже моделі серії витримують температури до 125°C.

Генератори Bosch серії EL допомагають зробити автомобіль більш екологічно чистим, що і підтвердив Євросоюз, офіційно визнавши розробки еко-інноваційними.