LKQ ELIT

Стартери Bosch: заводьте автомобіль із пів-оберту!

17 лютого 2016

Спроби створити систему автоматичного запуску двигуна внутрішнього згоряння завершилися успішно трохи більше ста років тому, коли молодий інженер із Огайо винайшов електродвигун для касових апаратів. Цю ідею було взято за основу при створенні малогабаритних електромоторів для запуску двигуна автомобіля. Відтоді, від справної роботи стартера залежить функціонування будь-якого автомобіля. А компанія Bosch, як і на початку минулого століття, утримує лідерські позиції на світовому ринку із виробництва стартерів та генераторів.

Сьогодні Bosch пропонує стартери і генератори для всіх видів пасажирських та комерційних автомобілів, а також для спецтехніки та промислового застосування. І хоча вся продукція Bosch славиться високою якістю та довговічністю, якщо не виконувати прості правила експлуатації стартерів, їх доведеться замінювати досить часто. Аби стартер працював якнайдовше, експерти Bosch радять дотримуватися таких рекомендацій:

·  Вмикайте стартер не довше ніж на 5-7 секунд.

·  Якщо двигун не запускається, робіть між спробами перерви на 30 секунд.

·  При запуску двигуна відпускайте ключ запалювання, щоб стартер не зношувався.

·  Об’їжджайте глибокі калюжі. Це допоможе запобігти корозії, виходу з ладу електричних елементів стартера та появі мікротріщин на корпусі через перепади температур.

·  Регулярно робіть діагностику всіх вузлів електричного ланцюга автомобіля. Адже несправність, наприклад, акумулятора, також призводить до некоректної роботи стартера і може бути причиною «лавинних поломок».

За умови дотримання цих правил стартери Bosch працюватимуть близько 15 років, а то й довше.