LKQ ELIT

Рекомендації від Bosch

28 березня 2017

                                



  1. Наскільки часто потрібно замінювати автокомпонент і як вибрати відповідну свічку запалювання для заміни
  2. Сучасні технології та переваги компонентів Bosch
  3. Рекомендації фахівців Бош Сервіс щодо заміни свічок запалювання
- Як часто потрібно замінювати автокомпоненти і як знайти відповідну заміну?

Інтервал замінювання свічок запалювання визначається заводом-виробником двигуна. Звичайно, на термін служби свічки запалювання впливають ще й зовнішні чинники, які передбачити не завжди можливо. Тому на розсуд автовласника або за рекомендацією сервісного центру свічки можна міняти й частіше, ніж це рекомендує завод-виробник.
Щоб правильно підібрати свічки запалювання Bosch, необхідно використовувати тільки оригінальний каталог свічок запалювання Bosch або єдиний електронний каталог автозапчастин Bosch на сайті. Ніколи не можна засновувати свій вибір свічок запалювання на порівнянні технічних параметрів виробів чи на основі інформації, зазначеної в неоригінальних джерелах, навіть якщо це каталоги онлайн-магазинів або інших виробників. Необхідно отримати достовірну інформацію саме з оригінального каталогу Bosch за маркою, моделлю, роком випуску і типом двигуна. Важливо знати, що тільки за умови правильного підбору та коректної установки свічок запалювання можна гарантувати максимальну продуктивність двигуна, його економічність і безпеку експлуатації.

- Переваги компонентів Bosch

Компанія Bosch уже 115 років є світовим лідером із виробництва свічок запалювання. З моменту винаходу першої свічки для магнето високої напруги 1902 року і дотепер компанія постійно вдосконалює й розробляє нові технології для виробництва свічок запалювання.
Лабораторії компанії Bosch щороку розробляють і тестують сотні нових типів свічок із застосуванням інноваційних технологій як для масового виробництва, так і для провідних спортивних серій – починаючи від напівпрофесійних змагань і закінчуючи технічно досконалими формульними серіями. Саме на треку тестують найкращі інженерні рішення, щоб потім розпочати їх серійне виробництво. Тому, вибираючи свічки запалювання Bosch, споживач може бути впевнений у високій якості та надійності продукту, що пройшов численні випробування як в лабораторіях, так і на трасах перегонів.
Не має значення, на якому заводі Bosch вироблена свічка запалювання. Компанія випускає свічки на виробничих майданчиках у різних частинах світу, але найвищі стандарти якості свічок запалювання Bosch скрізь однакові.

- Сучасні технології

Попри зовнішню простоту, свічки запалювання – це технічно складний продукт. Загальна тенденція ринку спрямована на зменшення розмірів автокомпонентів і водночас на збільшення терміну їх служби. У свічках запалювання Bosch метал корпусу легований нікелем, що перешкоджає утворенню корозії. Застосовані технології дозволяють використовувати свічки запалювання Bosch в тому числі в автомобілях, що працюють на газі. Для збільшення діелектричних властивостей і збільшення міцності виробу Bosch використовує кераміку КМ41 – найдосконалішу наразі на ринку свічок запалювання. Технологія кругового лазерного зварювання (360о) дозволяє надійно закріпити електроди з дорогоцінних металів і значно збільшити термін експлуатації свічок запалювання.

Рекомендації спеціалістів Бош Сервіс із заміни свічок запалювання

Існує кілька типових ознак, за якими можна визначити несправності у роботі свічок запалювання:
  • Збільшені вібрації під час роботи двигуна;
  • Втрата потужності та погана тяга;
  • Проблеми із запуском двигуна, особливо у холодну погоду;
  • Пропуски запалювання і лампочка check engine, що горить на приладовій панелі.
Але всі вище згадані ознаки можуть бути пов’язані не тільки із несправностями свічок. Точно визначити причину може лише професійна діагностика.

                                                                  


Фахівці дотримуються певного порядку дій під час заміни свічок запалювання. Спочатку проводиться уважний огляд моторного відсіку та двигуна автомобіля на предмет наявності загальних несправностей. Далі працівник СТО перевіряє, чи ціла проводка системи запалювання, від’єднує роз’єми й оцінює стан контактів і проводів. Потім фахівець видаляє грубі забруднення в зоні розміщення свічок й очищує за допомогою стиснутого повітря осади та забруднення в колодязі свічки. Тільки після цього можна розпочинати власне монтаж самої свічки і викручувати старий компонент. Після вилучення деталі слід оглянути її на предмет визначення ознак несправностей у роботі двигуна.


При розпакуванні та встановлення нових свічок необхідно дотримуватись акуратності. Слід пам’ятати, що, якщо свічка випадково впала на тверде покриття, її вже не можна використовувати через можливе ушкодження ізолятора. Нова свічка спочатку вкручується вручну, а потім затягується за допомогою динамометричного ключа. Попередньо на ключі необхідно встановити потрібний момент затягування, вказаний на коробці свічки або в спеціальних сервісних інструкціях.


Під час заміни свічок запалювання некваліфікованими фахівцями часто трапляються поширені помилки, які призводять до неприємних наслідків. Наприклад, при неакуратному монтажі, коли свічки кидають до свічкового колодязя, може бути порушений зазор між електродами. Якщо закручування проводиться без динамометричного ключа, внаслідок перетягування нерідко трапляється внутрішнє пошкодження ізолятора свічки. У такому випадку можливе потрапляння до камери згоряння частинок кераміки, внаслідок чого утворюються подряпини у циліндрах, прогоряння клапанів тощо. У деяких сучасних двигунах недотримання моменту затягування може призвести до некоректного позиціювання свічки у камері згоряння та зменшення ефективності роботи двигуна.
Головна ж небезпека під час встановлення свічок – пошкодження різьблення головки блоку. В такому випадку автовласника чекає складний і дорогий ремонт. А в сучасних двигунах із безпосереднім впорскуванням такий ремонт часто буде неможливий – доведеться купувати нову головку блоку!

Під час підключення високовольтних кабелів до свічок часом плутають їх порядок – це може пошкодити деталі двигуна, спалити компоненти і навіть призвести до пожежі! Через потрапляння неспаленного палива до випускної системи з’являється ризик виходу з ладу дорогого каталізатора.

                                                  


Заміна свічок запалювання – зовсім не така проста процедура, якою вона здається багатьом автовласникам. Тож, якщо ви не впевнені у своїх силах або кваліфікації сервісних фахівців, слід звернутися для професійної заміни свічок запалювання у Бош Авто Сервіс.