LKQ ELIT

Чорно-білий авторинок: 73% покупців нових авто вибрали "безколірні" автомобілі

15 квітня 2018

Які кольори автомобілів були найпопулярнішими у минулому році?

У 2017 році білими виявилися 35% зареєстрованих автомобілів, це абсолютна більшість серед усіх варіантів забарвлення кузова машини. В цілому рішення придбати саме біле авто виправдане – влітку не нагрівається на стоянці, мінімум проблем з мийкою, нескладно усувати дрібні кузовні дефекти. Все майже чудово, до моменту, поки не почнеться дощова осінь або ремонт доріг із розливом бітуму...

Сірими з автосалонів у 2017 році виїхала майже чверть усіх авто - 24%. Забарвлення «каструля», згідно з неофіційною класифікацією «гонщиків» і перекупників, якщо воно не занадто темне, має всі переваги білого, крім того наліт бруду на машині менш помітний, як і сліди бітумної павутини. Але, така машина менш помітна на дорозі для зустрічних авто – їзда з денними ходовими вогнями чи увімкненим ближнім світлом - слушна рекомендація для власників сірих авто.

Чорній «масті» надали перевагу 14% покупців нових транспортних засобів. І дивно, оскільки влітку на стоянці така машина перетворюється в духовку, автомийники намагаються сховатися, якщо така машина заїжджає до них, а якщо покриття ще й типу «металік» чи «перламутр» - тоді домогтися абсолютної чистоти кузова можна хіба поставивши машину в герметичному боксі з антибактеріальними фільтрами для вхідного повітря. У меншості коричневий колір: таких машин лише 8%, а також синій (8%), червоний (який чудово пасує пожежним машинам і Ferrari), та бежевий (3%). Веселий зелений колір припав до душі лише 1% покупців, - це стільки ж, як і машин будь-якого іншого «немасового» кольору.

Отже, 73% покупців вирішили заволодіти безколірними машинами, оскільки чорний або білий, а також відтінки сірого, вважаються так званими «ахроматичними кольорами», які не несуть інформації про колір або його відтінок, а лише про рівень яскравості. Тому й виходить, що ринок нових автомобілів в Україні – чорно-білий, розбавлений лише відтінками сірого.

Джерело: © AUTO.RIA.com™