LKQ ELIT

Помилки водіїв, які можуть коштувати життя

28 листопада 2018

Машина – не тільки комфортний засіб пересування, але й досить небезпечна річ. Найменша помилка на дорозі може стати фатальною. Тому виконання елементарних правил може зберегти не тільки авто, але подекуди й життя.

Багато водіїв, навіть ті, що мають солідний стаж, часто забувають про банальні правила. Вчитися на чужих помилках куди безпечніше, тому розглянемо найрозповсюдженіші помилки водіїв, які можуть коштувати життя.

Відволікатися за кермом

Сумна статистика: відволікання на мобільний телефон є причиною 25% всіх ДТП.

Не увімкнені поворотники

Ця погана звичка стала причиною тисяч ДТП. Навіть коли рухаєшся по порожній трасі, потрібно включати поворотники.

Незручне взуття

Якщо сідаєш за кермо, шльопанці, взуття на високих підборах та зі слизькою підошвою варто залишити вдома. Один невірний рух, і нога, що зісковзне з педалі, призведе до нещасного випадку.

Їздити взимку на літній, всесезонній або "лисій" гумі

Не варто нагадувати, що зимову гуму вигадали не просто так. Експерти радять водіям змінювати на зиму не лише шини, але й диски

Тиск у шинах

Перевірка оптимального внутрішнього тиску – важлива складова щоденного догляду за транспортом. Якщо він низький, шини швидко зношуються, витрата палива підвищується, а гальмівний шлях збільшується.

Спуск на гальмах

Це призводить до швидкого зношування колодок і, як наслідок, відмова гальм в найбільш невідповідний момент.

Нехтування паском безпеки

Кожен, хто знаходиться в салоні автомобіля, повинен бути пристебнутим. Включаючи пасажирів на задньому сидінні. Мова тут не тільки про штрафи, а й про безпеку. Причому не тільки пасажирів, але і водія – у разі лобового зіткнення непристебнутий пасажир на задньому сидінні перетворюється на смертоносний снаряд, який мчить на водія. 

Гучна музика в салоні автомобіля

Звичайно, добре проїхатися за кермом свого автомобіля під звучання улюбленої композиції. Однак занадто гучна музика є реальною загрозою на дорозі. По-перше, музика може відволікти увагу водія, а по-друге, автомобілісти можуть просто не почути звукового сигналу іншого учасника руху.

Неналежне використання світлової техніки

Помилкою в цьому плані може бути і перебір, і недобір. Використовувати світлотехніку потрібно в міру. Занадто яскраві вогні можуть засліпити інших учасників руху, а невикористання світла в темну пору може обернутися трагічно.

"Синдром токсикоманії"

Цим словом іноді називають занадто близьке "підкрадання" до великих автомобілів. Таким чином водій обмежує огляд сам собі, втрачає динаміку автомобіля, яка потрібна для обгону відповідного транспортного засобу. Крім того, він створює проблеми для інших водіїв, що рухаються по зустрічній, своєю несподіваною появою. 

Невірна оцінка свого фізичного стану

Про це знають начебто всі, однак повторити ще раз не буде зайвим. В жодному разі не сідай за кермо у стані алкогольного сп’яніння, перевтоми абощо. 

Неврегульоване сидіння

75% всіх водіїв неправильно сидять за кермом. Правильна посадка впливає на якість водіння та на увагу водія.

Не прибраний з машини сніг

Від чистоти автомобіля безпосередньо залежить хороша видимість. Недбалість водія не закінчиться нічим хорошим.

Неправильно підібрана в конкретній ситуації швидкість руху

Саме ця причина породжує величезну кількість наїздів як на автомобілі, так і на різні перешкоди спереду. Головна причина такої помилки – недостатнє володіння інформацією про ситуацію на дорозі.

Джерело: 2plus2.ua