LKQ ELIT

Сигналізація не допоможе

21 грудня 2018

Експерт дав поради, як уберегти автомобіль від викрадення

Для автокрадіїв не проблема відкрити машину під сигналізацією, але є способи, як захиститися від зловмисників.

Залишили автомобіль на парковці, а коли повернулися – його “обчистили”, або взагалі вкрали. В Україні автомобілісти все частіше стають жертвами злодіїв. Як захистити транспорт від зловмисників дізнавалися журналісти “Сьогодні”.

“Був вкрадений підігрів, мобільний телефон. Все було перевернуто”, – скаржиться жертва грабежу.

Володимир підраховує збитки від злодіїв. Днями залишив машину на парковці біля торгового центру, а коли повернувся – не зміг відкрити свою машину. Хоча бачив – всередині хтось “пройшовся”.

“Коли ми повернулися – машина не відкривалася, хвилин 15 “скакав” навколо неї. Вдалося її відкрити тільки після того, як вийняв батарейку з брелка, перезавантажив його і тоді машина відкрилася”, – говорить чоловік.

Олексій багато років працює на СТО. Каже, всі радіосигналізації – примітивні, їх зловмисники розблокують за лічені секунди.

“Ці сигналізації працюють на чистоті, на якій працює багато такої техніки – як дитячі радіокеровані машинки, різна техніка. І частота, на якій вони працюють, зчитується дуже легко”, – пояснив директора автосервісу.

Він каже, що захист від стандартного центрального замка, яким обладнають машини – надійніше будь-якої системи сигналізації. І додає, від автоугонів можна додатково уберегти авто спеціальними блокуючими системами захисту двигуна.

“Можна заблокувати стартер. Стартер блокується або механічним розмиканням, або механічними штифтами”, – пояснив Олексій.

Купити спеціальні ланцюги захисту можна в будь-якому магазині автозапчастин. Фахівець радить не зупинятися на одному пристрої. Найкраще – два-три способи блокування двигуна, плюс обладнати автомобіль системою супутникового стеження і машина під надійним захистом.

За три попередні квартали в Україні злочинці викрали 3,5 тис. автомобілів (у середньому по 13 машин на добу). Про це повідомив перший заступник голови Нацполіціі В’ячеслав Аброськін. При цьому копам вдалося знайти тільки 1200 авто – менше третини.

Джерело: mashyna.com.ua