LKQ ELIT

Швидко та просто з ELIT

5 квітня 2019

Сплачуйте рахунки ТОВ "ЕЛІТ-Україна" за допомогою QR-коду

Протягом останнього часу QR-коди набрали велику популярність завдяки простоті їх використання, а також бурхливому розвитку смартфонів, як пристроїв для зчитування та розпізнавання закладеної в даних кодах інформації. Напевно і вам неодноразово траплялися химерні квадратики, раз вже постало питання, як користуватися QR-кодом. Перед тим як відповісти на нього, хотілося б коротенько нагадати, або розповісти для тих хто не знає, що представляє із себе QR-код, ким і коли він був розроблений і для чого потрібен.

 

QR-код (від англійського quick responce - швидкий відгук) це спосіб кодування різної інформації в двомірному штрихкоді. Технологія кодування була розроблена досить давно - на початку 90-х років в Японії компанією «Denso-Wave», коли обсяг інформації, зашифрованої в стандартному штрих-коді перестав задовольняти галузь торгівлі, яка широко ними користувалася і користується до цих пір. Якщо стандартний лінійний штрих-код дозволяє кодувати до 20-30 символів, то QR-код може «упакувати» вже кілька тисяч.

QR-код володіє такими перевагами як легке зчитування скануючими пристроями в ролі яких може виступати навіть вельми посередня камера мобільного телефону і швидке розпізнавання закладеної інформації за допомогою відповідного програмного забезпечення.

Розшифровуючі код додатки випущені для всіх популярних операційних систем і платформ мобільних пристроїв та Ви можете легко завантажити їх на свій смартфон, а у сучасних смартфонах ці додатки вже вбудовані в систему в деяких випадках одразу у функціонал камери та їх не потрібно встановлювати додатково.

Як користуватися QR-кодом на видатковій накладній ЕЛІТ ?

 

1. За допомогою вбудованого або завантаженого додатку необхідно зчитати QR код, який розташований  у правому верхньому кутку на кожній видатковій накладній. Цей код є динамічним, так як у ньому міститься інформація щодо коду клієнта та сума сплати по цій накладній.

 

2. Результатом коректної обробки QR коду буде посилання на сайт оплати на який потрібно перейти.

 

3. На сайті оплати потрібно лише ввести ПІБ платника та данні Вашої платіжної картки та підтвердити платіж.

 

 

4. Після підтвердження платежу протягом декількох хвилин гроші будуть зараховані на Ваш баланс.