LKQ ELIT

Як правильно прогрівати автомобіль взимку?

4 листопада 2019

Поради експертів щодо прогрівання двигунів взимку

Правильне прогрівання збільшить ресурс як двигуна, так і решти важливих вузлів автомобіля. Зараз більшість авто — інжекторні, тому їх не потрібно довго гріти на холостих обертах. Для сучасних автомобілів достатньо однієї хвилини роботи, щоб почати рух.

Ми пропонуємо поради, щодо прогрівання автомобіля взимку:

– Прогрівати двигун на холостих обертах найкраще до двох хвилин, поки чистите сніг з автомобіля. Відразу після цього потрібно плавно починати рух, щоб розігрілись трансмісія та вузли ходової частини.

– Двигун під час їзди прогрівається швидше, ніж коли працює на холостих обертах. Холодний двигун страждає від роботи на “холодну”, бо олива ще не прогрілась, не має своїх властивосей. Чим довше двигун працює у такому режимі, тим більша ймовірність поломки елементів, які піддаються тертю у двигуні.

– Як тільки почнете рух, не доводьте двигун до високих обертів. Усі підшипники та рухомі елементи також підмерзли протягом часу стоянки. Олива у коробці також потребує розігріву. Двигун не можна “викручувати” більше 2,5-3 тис обертів.

– Тривале прогрівання на холостих обертах можливе, але воно не ефективне. Якщо на лобовому склі утворився лід і його потрібно нагріти з салону. Також важливо, що водій хоче створити комфорт. Коли в салоні дуже холодно, то й кермо буде також крижане на дотик. В таких умовах краще не рушати. Салон краще прогрівати тоді, коли двигун вже теплий. Це великої шкоди не завдасть, але двигун під час їзди прогрівається швидше.

Джерело: uamotors.com.ua