LKQ ELIT

Легендарний британський фургон повертається в електричній версії

22 листопада 2019

Стартап Morris Commercial відроджує колишню славу легких розвізних автомобілів однойменної британської марки з новим електрофургоном, випуск якого почнеться вже в 2021 році. Новий комерційний автомобіль Morris JE, який дебютував на днях в лондонському Музеї дизайну, можна назвати самим знаковим британським електромобілем

Розроблена командою нового виробничого стартапу машина відроджує популярний розвізний фургончик Morris J, який випускався компанією Morris Commercial з 1949 по 1961 рр. Новий електричний фургон успадкував дизайн легендарної машини – досить подивитися на грушоподібну решітку радіатора, роздільне вітрове скло і напівкруглу лінію даху.

Однак ретро стиль гармонійно інтегрований в новітні технології. Кузов з вуглеволокна зробив машину однією з найлегших на ринку в класі розвізних фургонів повною масою до 2,5 т. В результаті машина може перевозити до 1000 кг і має корисний об’єм вантажного відсіку 5,5 м куб.

Новий серійний Morris JE має діапазон ходу близько 330 км. Він розвиває максимальну швидкість 145 км/год, а за допомогою швидкої зарядки заряджається до 80% за 30 хвилин.

Модульна платформа дозволить без зусиль створювати різні кузовні варіанти: до вантажного фургону може додатися мікроавтобус і пікап.

Передбачається, що в серійне виробництво електрофургон Morris JE запустять в кінці 2021 року. Відома і приблизна роздрібна ціна – близько 60 тис. фунтів.

Відеоогляд фургону

Джерело: specmachinery.com.ua