LKQ ELIT

Про ями на дорозі можна буде поскаржитися у GPS-додатку

23 грудня 2019

Міністерство інфраструктури України почало пілотний проєкт співпраці з GPS-навігатором Waze. Туди користувачі зможуть поскаржитися на погану якість покриття чи стан дороги

Про це повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

«Відтепер всі скарги на автошляхи від користувачів програми збираються в єдину базу, яка доступна для дорожньої служби в режимі реального часу. Таким чином відомство зможе зібрати максимально повну інформацію про стан покриття по всій країні. А також оперативно отримувати повідомлення про ожеледицю чи обмеження в русі через аварії і реагувати на них», — йдеться у повідомленні.

Наразі проєкт використання додатку Waze працює у тестовому режимі у Львівській та Дніпропетровській областях. Зазначається, що за його допомогою дорожні служби отримуватимуть оперативну інформацію про поганий стан дорожнього покриття з точними GPS-координатами, що має забезпечити швидше реагування на такі проблеми.

«Ми зможемо ще оперативніше реагувати на скарги громадян і зосередити нашу увагу в першу чергу на найбільш проблемних ділянках доріг», — повідомив голова Укравтодору Олександр Кубраков.