LKQ ELIT

Bosсh і Mercedes-Benz запустили каршерінгову службу в Кремнієвій долині

16 січня 2020

У каліфорнійському місті Сан-Хосе заробив сервіс безпілотного каршерінгу, автопарк якого складається з седанів Mercedes-Benz S-Class

Сервіс безпілотного каршерінгу - це пілотний проект Mercedes-Benz і компанії Bosсh, яка виступає в ролі розробника і виробника компонентів систем для безпілотного водіння в місті. Завдання Mercedes-Benz - інтеграція систем автономного управління в свої автомобілі.

В ході випробувань партнери розраховують отримати інформацію про подальший розвиток спільно розробленої системи автономного водіння 4/5 рівня і розуміння того, як безпілотники можуть бути інтегровані в систему інтермодальної мобільності, що включає громадський транспорт і спільне використання автомобілів.

Автомобілі Mercedes-Benz S-Class, оснащені системами автономного управління четвертого і п'ятого рівнів, курсуватимуть між Західним Сан-Хосе і центром міста, вздовж вулиці Сан-Карлос і бульвару Стівенс-Крік. Спочатку сервіс буде доступний для обраної групи користувачів, які зможуть бронювати поїздки через спеціальний додаток, розроблений Daimler Mobility AG.

Цим проектом Mercedes-Benz і Bosсh займаються вже близько двох з половиною років. Їх загальна мета - готова до промислового використання система автономного управління 4/5 рівня, включаючи програмне забезпечення для управління транспортними засобами. До пілотного проекту також залучили Daimler Mobility AG, яка розробляє і тестує платформу для супроводу автопарку. Це дозволяє потенційним партнерам по дорожньому руху безперешкодно інтегрувати безпілотники (Mercedes-Benz) в свій портфель послуг. Платформа управляє як автономними, так і звичайними транспортними засобами, включаючи експлуатацію і технічне обслуговування. Мобільний сервіс на базі додатків для автомобілів Mercedes-Benz з традиційним приводом почав функціонувати в районі Bay Area восени 2019 року. Сервіс також доступний в Берліні.

Джерело: autocentre.ua