LKQ ELIT

Starline

27 березня 2020

Starline – 20 років надійності на ринку!

Наш улюблений чеський бренд 20 років гарантує високу якість товарів європейським та українським користувачам. Starline один з флагманів запчастин в ніші бюджетних деталей як механічних, так і електричних та електронних компонентів, завдяки потенціалу бренду. Це його історія.

Starline був запущений засновником Auto Kelly: Джозефом Коллером і Алешом Конрадом, як перший приватний бренд. З самого початку були амбіції стати кращим вибором для клієнтів, котрі шукають правильне співвідношення ціни та якості. Коли Starline запустився у 1999 з єдиним асортиментом і зробив оборот в кілька сотень тисяч чеських крон (десятки тисяч Євро), лише кілька людей в той час оцінили наскільки успішними у майбутньому вони будуть.

Першим, що надійшло в продаж під брендом Starline, були деталі шасі та осей. Початок був непростим. Ще в 2006 році продавалось лише шість видів товару, і оборот становив близько мільйону крон (сто тисяч євро), але розвиток був у вірному напрямку і поступово розширювався асортимент продукції, особливо в асортименті універсальних деталей, таких як автомобільні акумулятори, лампочки, склоочисники, масла, рідини для миття та охолодження, автомобільна хімія та автомобільна косметика.

За останні десятиліття Starline зазнав величезного успіху. Сьогодні компанія продає понад 50 товарів, включаючи гаражне обладнання, де переживає свій найбільший підйом успіху. Також ріст є на регіональному рівні, Starline має представництва в 14 європейських країнах і оборот понад 3 мільярди крон (понад 118 мільйонів євро) по всій Європі. Крім того, асортимент продукції є одним з найбільших у Європі – зараз продається понад 35 000 продуктів Starline.

Бренд Starline зростає з кожним роком, як в Україні, так і у Європі в цілому. У регіоні Центральної та Східної Європи його оборот у мережах продажу Auto Kelly та ELIT знову збільшився у 2019 році. Минулого року він становив майже 10% і вперше перевищив поріг у два мільярди крон (майже 79 мільйонів євро). Частка Чехії, в загальному обсязі продажу, вперше впала трохи нижче 50%, головним чином через помітне зростання продажу в інших країнах.

У деяких сегментах Starline навіть встиг змінити ринкову поведінку в Чехії, наприклад, заміна та ремонт шин вже не проводиться лише в спеціалізованих майстернях з ремонту шин, адже класичні авторемонтні компанії стали конкурентоспроможними завдяки наявному обладнанню Starline. Це було схоже з оновленими деталями, які принесли в ремонтну галузь швидші, ефективніші та дешевші рішення для майстерень та замовників.

Ми вдячні, що ви з нами!