LKQ ELIT

Автоцивілка у смартфоні

15 травня 2020

Мобільний додаток “Дія”, який запустили в Україні в лютому цього року, дає змогу українцям користуватися електронними копіями документів. А щодо автомобілістів, то до сьогодні в додатку було доступно водійське посвідчення і техпаспорт. Тепер же до зазначених документів приєдналася і автоцивілка.

Щоб автоцивілка відображалася в додатку “Дія”, необхідно його оновити до версії 1.7.2. За даними Мінцифри, принцип дії нової послуги такий. Мобільний додаток робить запит за номером авто в систему МТСБУ про наявність страховки і, якщо поліс дійсний, то в меню техпаспорта відображається «страховий поліс дійсний». Якщо поліс прострочений, то в меню висвічується жовтий рядок із написом «страховий поліс недійсний».

Перевірити поліс автоцивілки можна з будь-якого мобільного пристрою, де встановлено додаток “Дія”. Для цього потрібно ввести відповідний QR-код із техпаспорта. Тобто, страховий поліс буде доступний тільки власникам авто. Це зроблено з метою безпеки, щоб треті особи не змогли отримати доступ до даних користувача.

Джерело: autocentre.ua