LKQ ELIT

Укравтодор презентував проєкт нової обїзної дороги

13 серпня 2020

Проїзд навколо Києва може стати швидшим

«Укравтодор» представив новий проект Київської об'їзної дороги, яка стала одним з ключових об'єктів програми Президента Зеленського "Велике будівництво". Вартість проекту - 85 мільярдів гривень.

КОД має об'єднати всі міжнародні траси, які зараз транзитом проходять через Київ. Замість раніше обговорюваного «кільця» дорожники побудують півкільце - з одним мостовим переходом на півдні від міста. За словами глави «Укравтодору» Олександра Кубракова, північну частину «кільця» будувати недоречно, тому що зараз трафік на цій ділянці невеликий. А витрати на міст через Київське море величезні - від них вирішено відмовитися.

Проект розрахований на 5 років і включає в себе будівництво 5 ділянок дороги загальною протяжністю 150 км і одного мостового переходу через Дніпро. Проектування почнеться вже в цьому році, а будівництво - в 2021-м. Перша ділянка будуватимуть від Житомирської до Одеської траси протяжністю 35,2 км від Бузової до Глевахи. Крім асфальтового полотна там буде 5 транспортних розв'язок і 2 мостових переходи через річки Ірпінь і Буча. За добу тут будуть проходити 60-65 тисяч автомобілів.

Джерело: https://www.avtomir.ua/