LKQ ELIT

Асфальтоване джерело живлення. Можливо чи ні?

25 вересня 2020

Влада муніципалітету Тель-Авів-Яффа оголосила про старт пілотного проекту щодо практичного застосування інноваційної системи зарядки електромобілів під час руху на дорогах.

Як уточнює Autoevolution, в разі успіху з автобусами система може бути поширена і на легкові електрокари.

Електрична дорога повинна стати альтернативою традиційним стаціонарним зарядним станціям. Вона забезпечує транспорту можливість поповнення заряду акумулятора на ходу: тим самим автобуси з електроприводом не будуть простоювати, гаючи час на зарядку батарей.

Індукційні котушки планують розміщувати під асфальтом проїжджої частини, а електробуси, що рухаються по ній, оснащувати спеціальними приймачами і акумуляторами. Наскільки ефективною виявиться подібна система, невідомо: це і планується з’ясувати в рамках пілотного проекту.

Бездротовою зарядкою оснастять 600-метрову ділянку дороги на двокілометровому маршруті громадського транспорту, що з’єднує залізничну станцію Тель-Авівського університету з терміналом в районі Рамат Авів.

Компанія, що створює нову інфраструктуру в Ізраїлі, має намір провести аналогічні випробування і на території Німеччини.

 

Джерело: news.finance.ua