LKQ ELIT

Шість застережень під час перебування на шиномонтажі

28 січня 2021

Надування шин азотом – зараз серед популярних обманів. Ця практика прийшла з професійних гонок. Азот використовують, щоб у разі аварії на великій швидкості розірване колесо не загорілося. Автомобілістам можуть запропонувати азот, а насправді накачають ваші колеса звичайним повітрям з компресора.

Заміна вентилів на колесах – черговий обман. Водієві можуть запропонувати поставити нові вентилі, під приводом, мовляв старі зношені і небезпечні. Всяк буває, але служити вони можуть приблизно стільки ж, скільки і комплект гуми. Варто враховувати це, розглядаючи пропозицію шиномонтажників.

Ще одна “фішка”, за яку можуть попросити доплату на шиномонтажі – датчики тиску повітря в колесах. Зазвичай їх наявність не враховується, проте монтажники можуть спробувати “нагріти руки” на незнанні, несміливості або байдужості водія.

Тим часом, при монтажі диска на балансувальному апараті можуть підкласти на посадочне місце невеликий предмет. Диск відразу покаже відчутне биття, а майстер запропонує виправити його на сучасному верстаті. Звісно, за гроші. Якщо засумнівалися – краще уважно придивитися до дисків і до роботи самого майстра.

На шиномонтажі можуть вимагати плату за зняття і встановлення шин. Варто уточнювати вартість послуг заздалегідь.

У прайсі бувають “зняття ковпаків”, “мастило шпильок/болтів”, “упаковка шин” та інші послуги. Варто пам’ятати, що в “нормальних” майстернях все це робиться безкоштовно.

Якщо користуєтеся шиномонтажами – вибирайте перевірені. На “сумнівних” точках майстри можуть не тільки виманити “зайві” гроші, але і неякісно виконати роботу. Погано встановлені або накачані колеса – серйозна загроза безпеці.

Некваліфіковані майстри можуть нашкодити і самому автомобілю. Якщо, скажімо, в сервісі немає підйомника, а тільки домкрат, то, якщо його неправильно встановлять, можна пошкодити кузов.