LKQ ELIT

Оголошено назву переможця конкурсу всесвітнього авто 2021

22 квітня 2021

Рейтинг кращих авто світу від експертів

 Тріумфатором конкурсу став електричний кросовер Volkswagen ID.4. Варто відзначити, що це вже п'ята подібна нагорода в скарбничці німецького бренду. Раніше престижний титул WCOTY отримали моделі Golf VI (2009), Polo (2010), UP! (2012) і Volkswagen Golf VII (2013). Зазначається, що журі в складі 93 суддів з 28 країн поставило йому більше балів, ніж Honda e і Toyota Yaris, які й були суперниками Volkswagen ID.4 у фіналі. 

 Окрім основного переможця, були названі призери в спеціальних номінаціях. Так, кращим у категорії "Автомобіль класу люкс" став Mercedes-Benz S-Class. За 17 років проведення конкурсу це 4-та нагорода для бренду та друга – для S-Class. 

 У категорії кращих "Спортивних автомобілів" у 7-й раз нагорода конкурсу дісталася культовому Porsche 911 Turbo.

 Додамо, що Volkswagen ID.4 побудований на електричній модульній платформі MEB. Він став першим по-справжньому глобальним електромобілем Volkswagen. Його паралельно випускають в Німеччині, Китаї та США і продають на основних найбільших ринках світу. Кросовер виробляють як з моноприводом, так і з усіма привідними колесами, потужність електромоторів варіюється від 148 до 306 к. с., ємність АКБ – від 55 до 77 кВт/год. 

  Джерело: tsn.ua/auto/news/avto_mir/