LKQ ELIT

Як пришвидшити заміну технічних рідин

11 лютого 2022

При заміні технічних рідин від 60 до 90% — однотипні операції. Вони не потребують глибоких знань, але марнують час. При інтенсивному потоці клієнтів гарантувати належну якість стає проблематично. Але рішення проблеми є — впроваджуйте обладнання для швидкої заміни технічних рідин.

Чому варто використовувати обладнання QST?

Його переваги:

  1. Стабільний результат. Запит на апаратну заміну рідини зростає на 30% щорічно. Адже при збільшенні кількості автомобілів, що обслуговуються, зростає ризик помилки, падає якість обслуговування механіком. А аппаратура завжди показує однаковий результат.
  2. Залучення до штату кваліфікованих працівників. Використання обладнання QST — це козир, який приваблює кадри. Адже хороший спеціаліст віддає перевагу роботодавцю, який дбає про своїх співробітників.

Все ще вагаєтесь?

Переваги QST-установок

Спецiалiзовані стенди дозволяють:

  1. Автоматизувати процес. Знижують ризик помилки.
  2. Ззбільшити швидкість робіт. Повна заміна всіх технічних рідин в автомобілі потребує 8,5 годин, а при використанні стендів — 3,5 години.
  3. Знизити собівартість послуги.
  4. Звільнити кваліфіковані кадри для інших завдань. Стендом легко керувати, тому досвідчені механіки і діагности можуть займатися більш складними проблемами. А для промивки гальмівної системи немає необхідності залучати другого механіка. Прокачка системи виконується автоматично.
  5. Зробити процес наочним, що дозволить підвищити довіру клієнтів, сформувати коло постійних відвідувачів.
  6. Збільшити реалізацію технічних рідин. При ручній заміні достатньо 3–4 л, а при автоматизованній — 12–16 л.
  7. Організувати мобільний пост. Зі стендами QST зникає залежність від підйомника. А отже, звільняється місце для проведення інших робіт і не потрібно реконструювати приміщення при збільшенні потоку клієнтів.

Розвиток будь-якого бізнесу залежить не тільки від кількості вкладених коштів, але й, в першу чергу, від правильно організованого процесу управління. Тому щоб СТО приносила прибуток, необхідно оптимізувати робочий процес — розширити клієнтську базу і надавати якісні послуги. А для цього існує два шляхи — найм висококваліфікованого персоналу або автоматизація робочого процесу. І другий шлях, на наш погляд, більш практичний і зручний.

Зараз провести заміну масла в АКПП, гальмівної рідини, антифризу та інших технічних рідин легко. Але пам'ятайте, що всі установки відрізняються функціоналом, тому враховуйте цей момент при виборі.