LKQ ELIT

Як охолодити салон авто без кондиціонера влітку: 5 крутих лайфхаків

7 липня 2022

Коли надворі стоїть постійно пекельна спека, не хочеться навіть просто виходити за покупками на вулицю, а що там говорити про поїдки у авто. Однак ми зібрали найефективніші поради, які допоможуть вам подолати довгу подорож у транспорті, якщо у вас немає кондиціонеру.

Як охолодити машину без кондиціонера

  • Можна використати мокру тканину, закріпивши її на вентиляційних отворах. У процесі зволоження повітря буде трохи охолоджуватися. Мінус цього лайфхаку полягає у тому, що тканина швидко висихає, тому її доведеться часто змочувати.
  • Лід в пляшках або пакетах. Цей метод не настільки дієвий, оскільки охолоджувати він буде тільки невеликий простір навколо себе, а закріпити його перед на панелі не так просто. Але ви все-таки можете спробувати покласти пару заморожених пляшок під лобове скло, прямо на поздовжні повітроводи. Водії попереджують, що, впавши звідти, пляшка може опинитися під педаллю гальма, а це дуже небезпечно.
  • Найпростіший спосіб – не закривати до кінця вікна, коли залишаєте авто на парковці, а під час їзди відкривати не передні, а задні вікна, одночасно включаючи обдув, ви зможете створити сильну тягу повітря навіть під час стояння у пробках.
  • Можете роззутися або перевзутися у в’єтнамки, оскільки ступні віддають багато тепла і таким чином охолоджують тіло.
  • Радимо змочити волосся або вушні раковини водою. Холодною водою можна протерти і ноги.

Джерело: mmr.net.ua