LKQ ELIT

Як підготувати автомобіль до осені?

16 вересня 2022

Перевірка світлових приладів, заміна склоочисників, оцінка кузова, а також інші необхідні пункти допоможуть правильно підготувати транспортний засіб до осені.

По-перше, експерти радять за необхідності замінити склоочисники. Погана погода впливає на чистоту вітрового скла авто, а його брудна частина може приховати від автомобіліста пішохода, інші транспортні засоби та будь-яку перешкоду. Тому склоочисники автомобіля мають бути в хорошому стані, не залишати бруд та розводи на склі після своєї роботи. Так, добрі «двірники» мають очищати поверхню вже після першого помаху. Краще купити безкаркасні склоочисники, тому що вони менше схильні до зледеніння.

По-друге, важливо оцінити стан кузова машини. При активному використанні автомобіля на лакофарбовому покритті можуть з’являтися сколи та подряпини. Влітку пошкодження не сильно схильні до корозії. Але восени, коли йдуть часті дощі, у районі дефектів може легко з’явитися іржа. Місця сколів та дрібних пошкоджень на кузові автомобіля можна обробити спеціальними захисними засобами.

По-третє, важливо перевірити освітлення машини. Восени тривалість світлового дня зменшується, часто виникають тумани, тому освітлювальні прилади цього сезону повинні функціонувати на всі сто. Необхідно перевірити справність всіх світлових приладів та працездатність лампочок. До перших заморозків потрібно підзарядити або при необхідності замінити акумулятор.

По-четверте, потрібно провести оцінку гумових ущільнювачів автомобіля. Якщо ущільнювачі старі, то через щілини, що з’явилися, в них може просочуватися дощова вода.

По-п’яте, важливо перевірити роботу кондиціонера та обігрівача. Користь від кондиціонера є навіть восени, тому що він перешкоджає запотіванню вікон машини. Тоді як обігрівач потрібен для комфорту автомобіліста та пасажирів у холодну погоду. Важливо також перевірити, чи надходить повітря у всіх напрямках.

Джерело: mmr.net.ua