LKQ ELIT

Топ-9 найкращих гібридних універсалів у 2022 році

2 грудня 2022

Якщо вам потрібен простір для великої кількості багажу та досить низькі експлуатаційні витрати, вас неодмінно зацікавлять моделі в кузові універсал з гібридними силовими установками. Топ-9 таких пропозицій на ринку підібрали співробітники британського видання Carbuyer.

Більшість автомобілів у цьому списку використовують бензиновий двигун у поєднанні з гібридною установкою. Втім, в якості альтернативи є тут також і дизель-гібридні універсали. Яку б модель ви не вибрали, така машина буде досить дешевою в експлуатації, адже заїжджатиме на заправки набагато рідше, ніж аналогічні моделі зі звичайними бензиновими двигунами. Отже, нижче можна маєте нагоду ознайомитись з дев’яткою найкращих гібридних універсалів у 2022 році.

9. Volkswagen Passat Variant

Універсал Volkswagen Passat GTE продається вже доволі довго, але при цьому все ще залишається однією із найпереконливіших пропозицій для покупців, яким потрібен економічний та просторий автомобіль. Заряду акумуляторної батареї ємністю 13 кВт-год вистачає приблизно на 55 км пробігу, і хоча гібридний Passat втратив певну частину свого багажника, з піднятими задніми сидіннями залишається 483 літри об’єму.

Гібридна модифікація Passat GTE має потужність 215 кінських сил і розганяється до 100 км/год менш ніж за вісім секунд, коли ви пустите ногу в підлогу. На відміну від «чешки» Skoda Superb, GTE є окремою комплектацією, і гібридний двигун пропонується лише на цій моделі.

8. Volvo V90

Великий гібридний універсал Volvo, V90 Recharge, пропонує багато тих же переваг, що й менший V60. Він практично такий же швидкий, як і середньорозмірна «60-ка» (див. нижче), завдяки об’єднаній потужності бензинового двигуна та електромотора, і здатен справлятися з пробігом до 83 кілометрів виключно на електротязі.

Багажник в V90 більший, а салон просторіший і дорожче оздоблений. Незважаючи на те, що великий гібридний універсал Вольво це дорога покупка, покупці в розвинених країнах цінують його низький показник викидів CO2 у 19 г/км, як і репутацію моделі з високою надійністю та безпекою.

7. Mercedes-Benz E-Class Estate

На додаток до седану E-Class Hybrid, також доступний у кузові універсал. Mercedes-Benz пропонує покупцям моделі унікальний вибір на ринку: ви можете вибрати між бензиновим або дизельним двигуном, який буде працювати в парі з гібридною системою. Дизельний варіант не тільки надає водіям додаткову дальність ходу, але й може припиняти викиди вихлопної труби під час їзди містом. Бензинова ж версія краще підходить для багатьох коротких поїздок, де важливо, щоб двигун швидко прогрівався під час запуску.

На жаль, інженерам Mercedes-Benz не вдалося упакувати батареї так добре, як це змогли зробити у своїх гібридах деякі з інших фірм – тому багажник Е-Класу має громіздку сходинку, що б’є по практичності. Тим не менш, багажник універсала (Estate) і так є більшим, ніж той, що в седані E-Class.

6. Kia Ceed SW

Плагін-гібрид Kia Ceed в кузові універсал фактично замінює знятий з виробництва універсал Optima PHEV, але має набагато нижчу ціну (і менші габарити). Використовуючи ту саму силову установку, що й у Kia Niro та Hyundai Ioniq, Ceed SW PHEV пропонує до 60 кілометрів пробігу виключно на електротязі — трохи більше, ніж у Kia XCeed plug-in — і заявлену витрату бензину на рівні 1.5 л / 100 км, хоча це доволі оптимістичний прогноз.

Це далеко не найшвидший автомобіль у продажу, і батареї з’їдають простір у багажнику, але гібридний універсал Kia Ceed неодмінно буде дешевшим у експлуатації, ніж інші моделі у цьому списку. Мабуть, саме Кіа має найбільший сенс для водіїв службових автомобілів.

5. Toyota Corolla TS

Універсал Toyota Corolla останнього покоління доступний з двома гібридними силовими установками. Більш популярною з них є на базі 1,8-літровий двигуна і електромотору – така ж використовується на Toyota Prius 4-го покоління.

Також доступний 2,0-літровий бензиновий гібрид, який забезпечує бажану додаткову потужність без значного погіршення економічності. Можлива економія такого гібриду становить близько 4.7 л/100 км, а 598-літровий багажник робить його набагато практичнішим вибором, ніж аналогічний хетчбек Corolla. Красивий дизайн і велика кількість комплектацій лише додають Тойоті привабливості.

4. BMW 3 series Touring

Гібридний BMW 330e тепер доступний як універсал Touring, а не тільки як седан. Це означає, що тепер ви можете насолоджуватись динамікою, породистістю і низькими експлуатаційними витратами середньорозмірного гібридного автомобіля BMW із більшим багажником. І це справді зручно, оскільки, як і в багатьох гібридах, батареї трохи з’їдають простір вантажного відсіку. А тепер виходить, що ви можете використовувати універсал БМВ 330e як для сімейних поїздок на місто, так і для якихось господарських перевезень в разі необхідності.

Популярність 3 серії серед водіїв службових автомобілів в Англії означає, що 330e готовий певною мірою замінити класичний дизельну320d. Отож, висновок такий: гібридний універсал 330e саме настільки хороший, як ви і очікували. Він чудовий у керуванні, як і будь-яка інша BMW 3 серії, і має запас ходу 60 кілометрів лише на електротязі.

3. Volvo V60

Якщо вам потрібен практичний універсал Volvo із вельми серйозними динамічними характеристиками, то такий існує. Гібрид Volvo V60 Recharge використовує 2,0-літровий бензиновий двигун (з турбонаддувом і нагнітачем) і електромотор із загальною потужністю 345 к.с. Він розганяється від 0 до 100 км/год всього за 5,4 секунди, але коли ви нікуди не поспішаєте, шведську машину можна перемкнути на режим виключно електротяги і не витрачати ні граму бензину.

На відміну від деяких інших гібридних моделей у списку, батареї Вольво не зменшили об’єм багажника. Крім того, вам гарантована справжня насолода від чудового інтер’єру цього середньорозмірного універсалу. Єдиною ложкою дьогтю гібридної модифікації і в Англії є її ціна в понад 50 000 фунтів стерлінгів. Це означає, що шведський автомобіль обкладається додатковим податком, поки машині не виповниться шість років.

2. Skoda Superb Combi

Поточний універсал Skoda Superb продається вже не перший рік і продовжує набирати високі оцінки у відгуках власників. Гібридна модифікація Superb iV поєднує в собі 1,4-літровий бензиновий двигун і електромотор, що живляться від батареї ємністю 13 кВт/год. Це надає його показникам економності значну перевагу: у брошурі зазначено середні витрати бензину на рівні 1.15 л/100 км і викиди СО2 з показником 26 г/км.

Skoda пропонує свою гібридну силову установку в різних комплектаціях, і всі вони добре оснащені, щоб компенсувати вищу початкову ціну порівняно з бензиновим або дизельним двигуном. Розмір багажника зменшено, оскільки тепер у відсіку під підлогою можна зберігати зарядний кабель, але підлога багажника рівна – деякі суперники мають черевики незграбної форми.

1. Mercedes-Benz C-Class Estate

Мерседес-Бенц C 300e дає можливість проїжджати ваш щоденний маршрут або його більшу частину в електричному режимі завдяки його запасу ходу в 100 кілометрів. 1,5-літровий бензиновий двигун стає у пригоді під час тривалих подорожей або днів, коли ви не встигли зарядити акумулятор. Це робить універсал C 300e універсальним варіантом для сімей.

Всередині C-Class є дуже зручним і комфортабельним у довгих подорожах. У багатьох відношеннях він не тільки легко конкурує з прямими конкурентами, але і може спокусити тих, хто традиційно витрачав би гроші на моделі вищих класів у лінійці Mercedes-Benz чи фірм-конкурентів.

Джерело: mmr.net.ua