LKQ ELIT

Про порядок складення податкових накладних

29 січня 2015

З 01.01.2015р. усі податкові накладні та розрахунки коригувань (незалежно від суми ПДВ в документі) складаються в електронному вигляді та підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН). В зв’язку з чим:

1.  Податкові накладні та коригування до податкових накладних, перед їх реєстрацією, будуть надіслані контрагенту на узгодження не пізніше восьмого календарного дня з дати їх складання.

2.  Просимо Вас не пізніше другого календарного дня після отримання електронних податкових  накладних та коригувань повідомити ТОВ «ЕЛІТ‑Україна» про наявність помилок в податковій накладній або розрахунку коригувань, якщо вони мають місце. Податкові накладні потрібно погодити або відхилити, вказавши причину в програмі «М.Е.Doc IS» або на  безкоштовному веб-сервісі «М.Е.Doc-Оnline» (для тих Покупців, що використовують інше програмне забезпечення для реєстрації документів).

3.  Податкові накладні, щодо яких не надійдуть зауваження щодо правильності складання протягом двох днів, будуть вважатись прийнятими Покупцем і будуть зареєстровані в ЄРПН починаючи із одинадцятого дня. 

4.   Розрахунки коригувань складаються при поверненні товару, зміні номенклатури або поверненні оплати. Розрахунки коригувань складаються Продавцем, а Покупець перевіряє правильність їх складання та реєструє в ЄРПН (пункт 22 порядку заповнення податкової накладної №1129).

5.  Просимо реєструвати розрахунки коригувань в дводенний термін після їх отримання, але в жодному разі не пізніше 15 днів з моменту складання. Якщо не буде проведена реєстрація розрахунків коригувань, Продавець втрачає право на зменшення податкового зобов’язання з ПДВ.

6.  Виключення становлять розрахунки коригувань по поверненню товарів, придбаних у 2014 році – ці розрахунки коригувань реєструються Продавцем.

  З повагою,

ТОВ «ЕЛІТ-Україна»