LKQ ELIT

Перевірка дискових гальм - до уваги всіх, хто планує тривалі подорожі взимку!

29 січня 2015


Перевіряти дискові гальма варто кожні 10 000 км пробігу. Але не зайвою дана процедура буде й при плануванні тривалої поїздки. Поза сумнівом, це необхідно зробити відразу ж, якщо ви помітили наступні зміни в поведінці свого автомобіля:

  • «Бє» кермо або педаль газу під час різкого гальмування - є сильна вібрація на рульовому колесі та/або педаль гальма  (важливо не плутати з «вібрацією» при спрацьовуванні ABS).
  • Машину «веде» вліво або вправо або "кидає в занос".
  • При натисканні на педаль гальма виникають сторонні звуки (скрегіт, скрип).
  • Знижено рівень гальмівної рідини.

Перевірити гальма можна самостійно, але враховуючи сезонне зниження температури та підвищені вимоги до безпеки, знову-таки, враховуючи зимову негоду, краще довірити цей процес професіоналам - авторизованому сервісу, наприклад, Бош Сервісу. Тут є спеціальний стенд діагностики гальмівної системи (Bosch BSA 4340) і кваліфікований персонал.

Якщо ж ви все-таки вирішили перевірити гальма свого автомобіля самостійно, суворо дотримуйтесь процедури:

  1. Помийте машину (обовязково в теплому приміщенні!) і дайте час дискам висохнути.
  2. Підніміть автомобіль домкратом і зніміть колесо.
  3. Огляньте диск на предмет зношування. Якщо неозброєним оком видно, що диск зношений нерівномірно або сильно, мерщій вирушайте до професіоналів на СТО. Якщо ж ступінь зносу незначна і більш-менш рівномірна, продовжуйте перевірку.
  4. Перевірте, наскільки якісно закріплений супорт - якщо він не гарячий, обережно похитайте його відносно болтів кріплення. Під час перевірки люфт відчуватися не повинен.
  5. Огляньте гальмівні колодки - якщо вони здадуться вам значно тонкішими, ніж нові, записуйтеся на СТО на діагностику та заміну гальмівних колодок.

Приймаючи рішення про те, які гальмівні диски або колодки встановити на ваш автомобіль, згадайте ось про що:

  • Компанія Bosch виробляє понад 30 млн. гальмівних дисків на рік
  • Асортимент гальмівних колодок Bosch налічує близько 1400 артикулів і покриває понад 90% європейського автопарку

·  Гальмівні системи Bosch відрізняються високою теплопроводністю, механічною та термічною стійкістю, низьким показником зношування.

Памятайте - заощадивши час і гроші на перевірці гальмівної системи до відїзду у відпустку, ви ризикуєте зіпсувати відпустку не тільки собі, а й своїм близьким.
 

Безпечних і приємних вам подорожей!