LKQ ELIT

З Bosch Jet Wiper – жодної зайвої краплі

21 мая 2015


«Розумна» система очищення лобового скла ввійде в стандартну комплектацію Volvo XC90

Гарна видимість на дорозі – основа безпеки руху, тому компанія Bosch надає цьому велике значення. Нова система склоочищення від Bosch складається з приводу зустрічного руху, склоочисників Bosch Aerotwin та інноваційного важеля Bosch Jet Wiper. Даною системою вже укомплектована нова модель Volvo XC90.

Bosch Jet Wiper має величезні переваги завдяки вбудованим у важіль форсункам і «розумній» системі контролю подавання рідини. Форсунки розпилюють рідину на лобове скло безпосередньо перед щіткою склоочисника, яка рівномірно розподіляє її по склу. «Цільовий вприск значно покращує видимість водієві, при цьому споживання рідини омивача скорочується на 50%», - коментує Бернхард Штрауб, президент підрозділу електроприводів Bosch.

При використанні системи BoschJetWiper витрачається тільки необхідна кількість рідини. Така економія також пояснюється використанням приводу зустрічного руху виробництва Bosch. Привід управляє рухом склоочисників між двома кінцевими позиціями – положенням спокою та передньою стійкою. Система електронного управління приводом визначає положення Jet Wiper на лобовому склі. Для досягнення максимального очищення лобового скла форсунки розпилюють рідину омивача тільки під час руху склоочисника вгору. Рідина, потрапляючи на скло, миттєво «підхоплюється» щітками і рівномірно розподіляється по склу. «Таким чином, система Bosch забезпечує оптимальну очистку по всій довжині щітки», – підкреслює Бернхард Штрауб. – Система також гарантує ідеальну видимість для відеосенсору, який використовується водієм як допоміжний пристрій і звичайно розташовується на тій же висоті, що й дзеркало заднього виду».

Важливо відзначити, що швидкість руху автомобіля не впливає на кінцевий результат роботи Jet Wiper. У звичайних системах рідина омивача впорскується з форсунок на капоті. Ці елементи розраховані на певну швидкість руху авто, але в міру її збільшення повітряні потоки змінюють напрямок вприску. В результаті, на забруднену область лобового скла потрапляє менша кількість рідини, що позначається на якості очищення. При використанні Jet Wiper повітряні потоки не грають практично жодної ролі, оскільки форсунки вбудовані безпосередньо у важіль склоочисника. Крім того, вони обладнані маленькими клапанами, які відкриваються, коли водій активує функцію очищення лобового скла, і закриваються після того, як на скло потрапляє потрібна кількість рідини. Дана технологія дозволяє швидко і рівномірно розподілити всю рідину по склу. У зимовий час у форсунках підтримується певна температура, тому вони готові до використання в будь-яку погоду.

«Секрет наших щіток склоочисника полягає у використанні двокомпонентної гуми», - пояснює Бернхард Штрауб. Кромка миючого елементу виконана з твердої синтетичної гуми, що істотно знижує її зношування. Задня поверхня виконана з м'якої синтетичної гуми для забезпечення плавного та безшумного ковзання. Якщо на щітці з'являються ознаки зношування, її можна швидко, легко і не дорого замінити завдяки використанню особливої системи кріплення Jet Wiper».

Згідно з останнім тестом німецького автомобільного клубу ADAC, з 8 щіток склоочисників тільки BoschAerotwin отримала високу оцінку. Вибір щіток BoschAerotwin компанією Volvo служить підтвердженням їх лідерства на ринку.