LKQ ELIT

ТОП-10 найкомфортніших автомобілей

19 июля 2020

 

У підсумковий список увійшли автомобілі різних класів

 

Британське видання Carbuyer оприлюднило рейтинг найкомфортніших транспортних засобів преміального і масового сегментів, які можна купити в 2020 році, передає RG.

Майже всі учасники топ-10 продаються на російському ринку. Автори дослідження підкреслюють, що відбирали автомобілі, відсунувши на другий план драйверські характеристики.

Принциповим був момент, наскільки той чи інший автомобіль здатний порадувати вас комфортом, розслабити, створити затишну обстановку, а також полегшити перевезення маленьких дітей. Згідно з принципами ранжирування Carbuyer, в підсумковий список увійшли автомобілі різних класів, а сам рейтинг був складений на основі оброблених анкет, запропонованих британським автолюбителям.

Mercedes-Benz E-Class

На першому місці рейтингу опинився Mercedes-Benz E-Class, про який автори дослідження повідомляють наступне: модель бізнес-класу не прагне переграти суперників в особі BMW 5 Series або Jaguar XF по керованості, але якщо і відстає в цьому плані, то зовсім небагато.

Тим часом в розпорядженні E-Class є справжній козир - бездоганно плавний хід, який робить далекі поїздки по автомагістралях задоволенням, чому сприяє також стильний, солідний і високотехнологічний інтер'єр.

Відзначаються також перевага E-Class по співвідношенню потужності і економічності. Особливо автори дослідження хвалять 2-літрові дизельні двигуни за тиху роботу на високих швидкостях, а також більш потужний 3-літровий дизельний мотор, який сприяє ще більше плавності в реакціях машини.

Citroen C3

Друга позиція у субкомпактного французького хетчбека. Але фахівці Carbuyer відзначають ряд незаперечних переваг "француза" в сфері комфорту. Відзначається зокрема, що розробники конкуруючих моделей, як правило, жертвують часткою комфорту заради спортивності в надії залучити молодих покупців.

Citroen C3, навпаки, пропонує більш м'яку, і як виражаються автори дослідження, більш компліментарну їзду, так само як стиль, який не назвеш агресивним або гоночним.

При цьому C3 зразка 2017 року відмінно пристосований для щоденної експлуатації, має добротний інтер'єр і містке вантажний простір, а унікальний внесок в скарбничку практичності вносять фірмові захисні накладки Airbump. При цьому C3 відрізняється хорошою керованістю, його бензинові і дизельні двигуни ефективні. У класі, де аудиторія вибирає те, що нижче і жорсткіше, C3 є чудовою альтернативою, підсумовують експерти.

Jaguar XF

"Бронзи" рейтингу удостоївся британський Jaguar XF, про який автори дослідження пишуть, що, як і суперники, ця модель виглядає респектабельно і має якісний і розкішний інтер'єр. "Британця" хвалять також за великий асортимент бензинових і дизельних двигунів і оптимальне поєднання азартної керованості і плавності ходу.

У той же час - зазначає Carbuyer - XF дасть фору конкурентам по відточеною керованості на високих швидкостях, пропонуючи високий комфорт для чотирьох пасажирів. Еластична і ергономічна підвіска перетворює його в дорожній крейсер, а будь-яка з силових установок забезпечує XF гідну динаміку, особливо якщо ви виберете одну з топових дизельних модифікацій. Дуже хвалять також 2-літровий 180-сільнийтурбодізель, який забезпечує плавне і впевнене прискорення при витраті лише 4.9 л / 100 км в змішаному циклі.

Skoda Superb

Четверте місце лифтбека Skoda Superb виглядає абсолютно логічним. Автори рейтингу відзначають, що ця модель - давній улюбленець Carbuyer, оскільки немає області, в якій чех розчаровує.

Superb хвалять за те, що ліфтбек пропонує стільки ж внутрішнього простору, скільки автомобілі двома класами вище, а також ергономіку і якість їзди, схоже люксовому автомобілю.

Також у цій моделі величезний асортимент двигунів. При цьому експерти особливо виділяють 2-літровий 150-сильний турбодизель, який хвалять за тяговитість і високу економічність. Відзначається, що старші модифікації Superb вже можуть мати елементи розкоші, при цьому - резюмують британці - незалежно від специфікації Superb завжди заслуговує своєї назви.

Volvo S90

Бізнес-седан Volvo S90 отримав п'яте місце рейтингу за яскравий дизайн, що гармонійно поєднується з передовими інноваціями. Автори дослідження відзначають, що шведи спочатку проектували S90 як гармонійний, неагресивний крейсер зі спокійною зовнішністю, націлений на те, щоб зберігати сили і розважати водія і пасажирів. Просторий і мінімалістичний інтер'єр найкраще замовити у виконанні з обробкою шкірою, вважають експерти.

Тим часом по частині комфорту Carbuyer робить акцент передусім на дизельних, бензинових і гібридних силових установках. Ці агрегати поступаються німецьким конкурентам по віддачі і жвавості відгуку, зате мають гарну приемистостью в середньому діапазоні оборотів, сприяють плавності ходу і досить економічні. Похвали удостоюється також адаптивна підвіска, фірмові системи безпеки і "розумна" мультимедіа Sensus.

Mercedes-Benz S-Class

Шосте місце S-Class щодо "золота" молодшого E-Class не повинно дивувати - при ранжируванні враховувався також такий параметр, як співвідношення ціни і якості. Автори дослідження називають флагманський S-Class, мабуть, найкращим представницьким седаном преміального сектора в світі. На думку експертів, ця модель проектувалася з прицілом на VIP-пасажирів, ніж на запити водія.

S-Class хвалять також за новітні технології автономного водіння, надзвичайно зручні сидіння з широкими можливостями трансформації, високотехнологічну підвіску Magic Body Control, а оптимальним варіантом силової установки в плані комфорту називають 2,9-літровий турбордізель виконання S350d, відзначаючи також варіант 530-сильне длиннобазная виконання S 600 L, яке адресується тим, хто поспішає.

BMW 5 Series

Сьомого місця BMW 5 Series удостоївся за відмінне поєднання комфорту і драйверськіх характеристик. Якщо ви хочете, щоб машина радувала вас комфортом на швидкісних магістралях і в місті, але при цьому ви могли б "запалити" де-небудь на гірському серпантині, мало хто пропонує найкращий баланс, ніж BMW 5 серії.

Експерти радять при цьому уникати коліс з низькопрофільною гумою, і тоді - відзначають аналітики - ви залишитеся в захваті від поєднання драйву і комфорту. Німецький бізнес-седан удостоюється похвали також за просторий і зручний інтер'єр, напханий передової електронікою і опціональний повний привід, який робить 5 Series справжньої альтернативою багатьом кроссоверам.

Range Rover

На восьмому місці влаштувався британський флагманський SUV Range Rover. Carbuyer особливо хвалять Range Rover за його підвіску, яка майстерно згладжує всілякі дорожні вади і при цьому забезпечує відмінну курсову стійкість і приголомшливу плавність ходу під час далеких марш-кидків по шосе.

Експерти впевнені, що запорукою успіху є солідні габарити і громіздке шасі, яке не довелося робити короткоходним і йти таким чином на компроміс по плавності ходу.

У той же час слід зазначити успіхи фахівців з аеродинаміки, які в останніх виконаннях моделі зуміли забезпечити "британцеві" обтічні кузовні форми, посиливши таким чином шумоізоляцію і підвищивши ефективність. З плюсів також добротна шумоізоляція салону, причому Carbuyer рекомендує не брати топові варіанти силових, такі як 565-сильний бензиновий кросовер комплектації Autobiography, оскільки вони гучний.

Infiniti Q30

Дев'яте місце Infiniti Q30 обумовлено як роботою дизайнерів преміального відділення Nissan, так і родинними зв'язками моделі з Mercedes-Benz A-Class. У той час як споріднена модель Mercedes-Benz орієнтована на спортивне водіння, Infiniti робить ставку на комфорт, пропонуючи освіжаюче розслаблюючу альтернативу таким конкурентам як BMW 1 Series і Audi A3.

Продуктивність і керованість - не головні козирі Q30. Японська модель бере "плюшевим" і спокійним інтер'єром, делікатно працює підвіскою, а також опцією активного шумозаглушення. При цьому наголошується такий недолік, як менший обсяг салону, ніж у канонічного VW Golf.

Rolls-Royce Ghost

Нарешті, замикає десятку кращих повнорозмірний люксовий седан Rolls-Royce Ghost. Про це шикарному "британця" Carbuyer повідомляє наступне: автомобіль не міг не потрапити в рейтинг, але в той же час зрозуміло, що ви могли б купити кілька автомобілів зі списку за ціною одного Ghost.

У той же час не дивлячись на те, що Ghost базується на вузлах і агрегатах, які використовуються BMW 7 Series, у нього є власна унікальна атмосфера комфорту, в обробці інтер'єру застосовується шерсть, м'яка вишукана шкіра і дерево, а рівень якості обробки є досконалим.

За їздовому комфорту, шумоізоляції та плавності ходу жодна преміальна модель не підбирається до люксовому "британцеві" навіть близько. За висловом експертів, Ghost викорінює суєту сучасних доріг, не відриваючи вас від вашого відпочинку на задньому VIP-сидіння.

Джерело: carbuyer.co.uk