LKQ ELIT

В України зявиться можливість виробляти електромобілі

4 вересня 2020

Майбутнє поруч

Ні для кого не секрет, що українське автовиробництво перебуває в занепаді і не може задовольнити потреб жителів країни навіть на кілька відсотків, не кажучи вже про повний обсяг. У зв’язку з таким плачевним станом справ у цій галузі, уряд усіляко намагається стимулювати її. Оскільки останнім часом зріс попит на авто з електричною силовою установкою, то основний наголос зроблено саме на цей сегмент.

На засіданні Верховної Ради депутати підтримали в першому читанні законопроекти №3476 і №3477, спрямовані на стимулювання розвитку електричного транспорту в Україні. Проект закону №3476 передбачає внесення змін до Податкового кодексу, а законопроект №3477 – до Митного. Обидва документи містять низку пунктів, які безпосередньо стосуються автовиробників.

Йдеться про звільнення підприємств з 2021 до 2028 року від ПДВ і ввізного мита на деталі та обладнання для виробництва транспортних засобів, оснащених виключно електричними силовими установками. Також передбачається звільнення від оподаткування прибутку, отриманого підприємствами від реалізації електромобілів, акумуляторних батарей, електромоторів і зарядних пристроїв власного виробництва.

Щодо покупців електромобілів, то їх буде звільнено від обов’язкового пенсійного страхування. Просуванням цих законопроектів займається Міністерство інфраструктури України, оскільки, за словами глави відомства Владислава Криклія, за електромобілями майбутнє.

Джерело: https://www.autocentre.ua/