LKQ ELIT

Технологія випуску масових автомобілів з вуглепластику

13 листопада 2020

  Інноваційну технологію запропонувала компанія Plasan, що зробила собі ім’я на випуску бронетехніки. Їх ціль була зробити автомобілі на 45% легше в порівнянні з суцільнометалевими і на 20% знизити масу щодо алюмінієвих кузовів.

  Нова технологія означає створення елементів несучого каркаса з вуглепластикового волокна методом витяжної екструзії, що дозволяє робити легкі, але дуже міцні елементи. Застосовувати їх запропоновано в найбільш навантажених елементах кузова автомобіля, поєднуючи між собою карбонові деталі і кузовні панелі за допомогою двоскладових деталей з пресованого алюмінію. Так буде формуватися силовий каркас — дно, бокова частина і дах автомобіля.

  У Plasan підкреслюють, що їх метод виробництва деталей можна впроваджувати на вже існуючих заводах без їх дорогої і тривалої реконструкції. При цьому кожен зекономлений кілограм ваги буде обходитися автовиробникові всього в $ 10, що робить технологію більш рентабельною для виробництва електромобілів.

 Ізраїльська компанія зараз запропонувала свою технологію компаніям, що спеціалізуються на випуску автомобілів для автоспорту.

Джерело: cikavosti.com