LKQ ELIT

Навіщо досвідчені автомобілісти змінюють повнорозмірне запасне колесо на «докатку»?

25 серпня 2023

Чимало водіїв дооснащують автомобіль на свій смак, виробляючи часом абсолютно незрозумілі «маневри». І якщо з потужною «музикою», додатковими засобами захисту від викрадення та різним декором все зрозуміло, то навіщо дехто змінює «запаску» на докатку?

Останнім часом вартість бензину настільки зросла, що газобалонне обладнання починають встановлювати навіть ті, хто раніше цього не планував і зі скепсисом ставився до такого методу економії.

З економією все зрозуміло, але балон куди? Найкращий і найбезпечніший варіант — у нішу запасного колеса, де його буде щільно зафіксовано, акуратно підведено, та так, щоб шланги не стирчали і не заважали. Але тут випливає інша складність: а саме колесо куди? Так воно займає дві третини і без того невеликого багажника легковика, нічого об’ємного вже не покладеш, а всяку дрібничку доводиться розпихати по кутах. А їздити без «запаски» ризиковано.

Тому набагато функціональніше, особливо коли йдеться про локальні поїздки, на які припадає 80% експлуатації машини, возити з собою «докатку». На ній – хоч до гаража, хоч до одного із шиномонтажів точно доїдеш.

Джерело: mmr.net.ua