LKQ ELIT

Авто із США бути

28 серпня 2020

На сайті МВС з'явились зміни до проекту Постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих ...", який обурив українців забороною ввозу битих авто зі США. Для цього навіть було створено петицію Президенту.

В новій редакції Постанови жодних заборон щодо реєстрації битих авто нема. Зокрема, в минулій редакції постанови про це говорили зміни в пункт 29: "Документи, які посвідчують, що транспортний засіб підлягає утилізації не являються документом, який підтверджує реєстрацію транспортного засобу".

Також в цьому пункті пропонувалось офіційно реалізовувати реєстраційні документи на авто, видані за кордоном. В оновленому проекті таких вимог також немає. Адже ніяких змін в пункт 29 Постанови МВС цього разу не вносить.

Водночас, необхідність сертифікувати автомобіль при першій реєстрації та встановленні газового обладнання в проекті постанови залишились. Хоча при сертифікації ніяких випробувань не проводиться, а видавати ці документи мають лише обмежене число компаній.

Втім, новий проект постанови ще не прийнятий Кабміном, тож в нього можуть внести правки і перед підписанням.


Джерело: https://auto.24tv.ua/tag/zakonodavstvo_tag73/