LKQ ELIT

Водійські звички, які найчастіше призводять до ДТП

30 грудня 2022

Автомобільні експерти зазначають, що деякі звички водіння на кшталт прийому їжі або нанесення макіяжу під час їзди, а також невиправдано швидка поїздка в надії на електроніку сильно підвищують шанс аварії.

За словами експертів, зі звичкою їсти за кермом треба боротися. Будь-який бутерброд відволікає від дороги.

Ще одна небезпечна звичка – сідати за кермо з похмілля. Водій, який нещодавно випив, навіть небезпечніший, ніж п’яний, оскільки концентрація на дорозі у нього набагато нижча, ніж у того, хто сів за кермо відразу після вживання алкоголю.

Ті, хто звик користуватися гаджетами в автомобілі і тим більше дивиться, наприклад, фільми під час їзди, теж можуть спровокувати аварію. Адже бувають ситуації, коли почувши дзвінок, водій машинально кидає кермо, щоб швидше відповісти на нього.

Не менш небезпечною є звичка упорядковувати себе за кермом: зачісуватися, наносити макіяж і робити інші подібні речі, що відволікають від дороги.

Зрештою, ризикують і ті, хто звик швидко їздити та всерйоз розраховувати на допомогу електроніки. Асистенти водія дійсно допомагають краще контролювати машину і в рази знижують ризик аварії, але, не враховуючи погодні умови, навіть з ними можна вилетіти з дороги.

Джерело: mmr.net.ua